Pápa

2015.01.27. 14:58

Íjászok színvonalas versenye

Pápa - Országos teremíjász-bajnokságnak adott otthont a városi sportcsarnok a Delta Íjászegyesület szervezésében. A kétnapos verseny során összesen közel 210 versenyző mérte össze tudását két versenyrendszerben.

Polgár Tibor

Az 1995-ben alapított pápai íjászegyesület minden év januárjában megrendezi hagyományos teremíjász-bajnokságát, így történt ez idén is. A megmérettetés célja a különböző kategóriák és korcsoportok országos bajnoki címeinek eldöntése, valamint minősítő szintek megszerzése volt. Az ország minden részéből érkeztek versenyzők a sporteseményre, melyen két bajnokságot rendeztek. Az úgynevezett IFAA típusú rendszerben országos bajnokságot és minősítő, míg a WA rendszerben minősítő jellegű íjászversenyt bonyolítottak le – tudtuk meg Koloványi Attilától, a Delta Íjászegyesület alelnökétől. Mint mondta, a két rendszer közötti különbséget a lőlap, a céltávolság és a cél nagysága jelenti.

A kétnapos pápai teremíjász-bajnokságon közel 210 versenyző mérte össze tudását két versenyrendszerben (Fotó: Babos Petra)

– A kedvezőtlen időjárás ellenére sokan eljöttek a megmérettetésre, a 210 körüli versenyzői létszám jónak mondható. A hazánkban honos összes íjkategóriába érkezett nevezés a csigástól kezdve az olimpiain keresztül egészen a történelmi íjakig. A verseny színvonalas volt, hiszen a résztvevők jelentős része megszerezte a minősítéshez szükséges pontszámot. Természetesen az országos bajnokság következő állomásain lehet ezeken javítani – közölte a kétnapos versenyt rendező egyesület alelnöke.

A pápai országos teremíjász bajnokságot a gyermek, serdülő, kadet, ifjúsági, felnőtt és senior korosztálynak hat kategóriában (olimpiai íj, csigás íj, barebow, longbow, vadászreflex íj, történelmi íj,) rendezték meg. A visszajelzések alapján a versenyt idén is sikerült gördülékenyen és magas színvonalon lebonyolítani.

Koloványi Attila elárulta, a további terveik között szerepel egy tavaszi döbröntei terepverseny, a történelmi íjászokkal közösen rendezett nyár végi lovászpatonai bajnokság, valamint az őszi döbröntei vadászverseny megszervezése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!