Pápa

2015.04.17. 14:40

Idén nem tartanak nyílt napot a pápai reptéren

Pápa - A korábbi években rendre hatalmas érdeklődés mellett, nagy sikerrel rendezték meg az MH Pápa Bázisrepülőtér nyílt napját. Az idei esztendőre nem terveztek hasonló rendezvényt – tudtuk meg hivatalos forrásból.

Polgár Tibor

A reptéri nyílt nap miatt egyik olvasónk felkereste szerkesztőségünket és jelezte, ő úgy tudja, 2015-ben elmarad a népszerű esemény. A témával kapcsolatban megkérdeztük a pápai katonai bázist. – Az, hogy elmarad a rendezvény, nem pontos megfogalmazás, ugyanis az idei évre nem terveztünk, nem ígértünk nyílt napot. A korábbi ilyen alkalmainkon mindig szívesen láttuk a hozzánk érkező látogatókat, hogy változatos programokon keresztül bepillantást engedjünk a reptér mindennapjaiba. Örömmel tapasztaltuk a jelentős érdeklődést, például tavaly több mint 20 ezren látogattak ki a nyílt napunkra. 2015-ben az MH Pápa Bázisrepülőtérnek számos újabb feladatnak, kihívásnak kell megfelelnie, természetesen ezeket is a legmagasabb színvonalon szeretnénk megvalósítani, végrehajtani. A rendkívül feszes programunkba idén sajnos nem fért bele a nyílt nap, amit egyébként a jelenlegi körülmények között, a várható látogatói szám mellett nem tudnánk zavartalanul, a megszokott minőségben lebonyolítani – tájékoztatta a Naplót Soproniné Szabó Éva zászlós, az MH Pápa Bázisrepülőtér kommunikációs altisztje.

Hozzáfűzte, a későbbiekben persze még lesz lehetőség nyílt napok megtartására, ugyanakkor megjegyezte: a legközelebbi időponttal kapcsolatban nem szeretne jóslatokba bocsátkozni. Soproniné Szabó Éva a reptér konkrét feladatairól nem kívánt nyilatkozni, de az nem titok, hogy 2015-től nagyszabású, leginkább infrastrukturális fejlesztési munkálatok kezdődnek a bázison. Ennek a célja, hogy a pápai légikikötő korlátozás nélkül alkalmas legyen a NATO repülőgépeinek fogadására és kiszolgálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!