Pápa

2014.07.13. 11:44

Gyermekfesztivál a muzsika jegyében

Szeretném megköszönni a Pegazus Színháznak az eddig Pápán töltött éveit, azt a sok előadást, amivel örömet szereztek a gyerekeknek és idősebbeknek, azt a sok műsort, amikkel ünnepeinket tették gazdagabbá, és az eddigi parádékat.

Nagy Imre

Ezekkel a  gondolatokkal köszöntötte a  kilencedik Pegazus Parádé megnyitóján dr. Áldozó Tamás polgármester a társulatot és a gyermekfesztivál résztvevőit. A város polgármestere ezt követően Pro publico – A közjóért-díjat adományozott a Pegazusnak, amit Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt ügyvezetők vettek át. Pápa így köszönte meg az ifjúság színházi nevelése, valamint a város kulturális életében végzett értékteremtő munkát.

A kilencedik Pegazus Parádét idén a muzsika jegyében rendezték meg. A programok pénteken délután a polgármesteri hivatalban kezdődtek, itt adták át a díjakat a gyermekalkotó pályázat győzteseinek. Az évad során több mint ezer alkotás született az előadások nyomán, ebből ötvenet választottak ki a kiállításra. A legjobbak a jövő évadra szóló tiszteletbérletben részesültek. A győzteseknek rendezett fogadást követően a kis piktorok plusz jutalom gyanánt a Terülj, terülj asztalkám! című mesejátékot tekintették meg.

A parádé hagyományos, izgalmas és látványos éjszakai ügyesség- és bátorságpróbája idén ugyan a rossz idő miatt elmaradt, ám a színház épületében kárpótlásul -  a szerkesztett műsor előadása után –  különleges koncertet élvezhettek végig az érdeklődők: a budapesti Mr. Glaas ütőművész vizespoharakon zenélt.

Szombaton délelőtt a Várkertben Paparet és Kaballó vezényelték az ünnepélyes, fordulatos megnyitót, majd a Bóbita együttes gyermekkoncertje következett. Rövid pihenőt követően délután a Kelekótya kiskakas című zenés bábjátékot mutatta be a színház társulata. Ezt játékos hétpróba, majd interaktív játék követte. Közben számos, az elmét, az ügyességet próbára tevő játék, hatalmas játszótér várta a gyerekeket és a felnőtteket a színpadi produkciók mellett is. A meseboltban a feladatok végrehajtása során szerzett petákokat költhették el a szerencsések. A kézműves játszóházak is vonzották az érdeklődőket, akiket Szabi zenebohóc, és egy csodálatos verkli is várt a Várkert fái alatt.

A Pegazus Színház a gyermekfesztivált követően sem pihen, készül az őszi bérletes előadássorozatra, amivel bizton megörvendezteti kis rajongóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!