Pápa

2014.12.29. 08:03

Emlékverseny a fiatalon elhunyt asztaliteniszező tiszteletére

Pápa - Megyei asztalitenisz-verseny keretében emlékeztek meg a januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt Bánhidi Márk asztaliteniszezőről a Tarczy Lajos Általános Iskola tornatermében.

Polgár Tibor

Az emlékverseny résztvevői továbbra sem feledkeznek meg a fiatalon elhunyt Bánhidi Márkról (Fotó: Sándor Csaba)

A pápai Tarczy DSK és a Bakonyjákói Asztalitenisz Kör első alkalommal szervezett közös tornát. Az ifjúsági és junior kategóriában kiírt megmérettetés egyúttal a jövő év közepén felnőtt sportolók számára rendezendő Bánhidi Márk Emlékverseny előversenye is volt egyben. Az esemény megnyitóján a szervezők képviseletében elsőként Nyőgér István, a Jákó-Klub Egyesület asztalitenisz szakosztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, akik közül ifjúsági kategóriában 12-en, míg juniorban 16-an indultak el a megmérettetésen.

Ezt követően Márk édesapja, Bánhidi Miklós is szólt a jelenlévőkhöz. Kiemelte, fia egy kiváló edzőnek, Dudás Szabolcsnak, és számos jó barátjának köszönhette, hogy az asztalitenisz sportágban magas szintre juthatott. Az édesapát meghatotta a szervezők megkeresése, mint mondta, az év eleji baleset nemcsak a családnak, hanem a barátoknak, sporttársaknak is óriási tragédiát jelentett. – Úgy gondoltuk, csak akkor tudjuk ezt valamilyen szinten átvészelni, ha összefogjuk azokat az embereket, akik Márkot ismerték, valamint továbbvisszük az értékeket, melyeket ő képviselt. Létrehoztuk a Bánhidi Márk Foundation alapítványt, melyen keresztül fiatal tehetségeket kívánunk támogatni – fogalmazott Bánhidi Miklós.

Nyőgér István elmondta, a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatalembert mindenki szerette, tehetségét pedig az is mutatta, hogy már ifiként is alapember volt a Tarczy DSK NB III-as felnőtt csapatában. – Egy olyan embert veszítettünk el, aki mindig nagyon sportszerű volt ellenfeleivel szemben. Olyan értékeket képviselt, melyek követendő példák lehetnek mindenki számára. Ha éppen nem ment neki jól a játék, sohasem másban kereste a hibát, hanem igyekezett mindenből tanulni és fejlődni. Örülünk, hogy megyeszerte sok helyről elfogadták a meghívásunkat, nívós mezőny gyűlt össze. Bízunk benne, hogy a következő félévben sorra kerülő felnőtt kategóriás emlékversenyre még nagyobb létszámban érkeznek majd sporttársak, ismerősök, érdeklődők – fűzte hozzá a Jákó-Klub Egyesület asztalitenisz szakosztályának vezetője.

A Bánhidi Márk Emlékverseny előversenyén az ifjúsági sportolók között Győrffy Tamás (Tarczy DSK) állhatott fel a dobogó tetejére, mögötte Nyőgér János (Bakonyjákói AK), Sándor Kinga (Balatonfüredi FC) és Szöllősy Luca (Veszprémi Rendőr SE) végzett. A legeredményesebb ifi lány különdíját Sándor Kinga kapta. A junior mezőnyben Nyőgér József (Jákó-Klub Egyesület) bizonyult a legjobbnak, második lett Bakonyi Adrián (Balatonfüredi FC), míg a harmadik helyet Győrffy Tamás és Nyőgér János érdemelte ki megosztva. A legeredményesebb junior lánynak járó különdíjban Áldozó Borbála (Veszprémi Rendőr SE) és Szöllősy Anita (Veszprémi Egyetemi SC) részesült ugyancsak megosztva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!