Pápa

2014.11.25. 18:44

Ellenállhatatlanul pozitív életszemléletet – Pál Feri atya előadása Pápán

Ne azon őrlődjünk, hogy mi hiányzik az életünkből, hanem örüljünk annak, amink van – így lehetne egy mondatban összefoglalni Pál Feri atya pápai előadásának üzenetét.

Polgár Tibor

A népszerű katolikus pap és mentálhigiénés szakember látogatására zsúfolásig megtelt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme. A töretlen életörömöt és ellenállhatatlanul pozitív életszemléletet sugárzó Feri atya közvetlen, humoros előadásmódjával, illetve hétköznapi történetekkel szemléltetve hozott közelebb hallgatósága számára olyan témákat, mint például az életünkkel való elégedettség, a célok kitűzésének fontossága, vagy éppen az elmúlás elfogadása.

Mondandójával szinte bárkit képes megérinteni, elgondolkodtatni, azonosulásra késztetni, ugyanis az üzenet befogadásához csupán nyitottnak kell lenni, nem szükséges vallási, ideológiai tézisnek megfelelni.

Pál Feri atya előadására zsúfolásig megtelt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme (Fotó: Polgár Tibor)

Pál Feri atya kutatási eredményekre alapozva kiemelte: az élettel való elégedettséget, a szubjektív „jól-létet” segíti, ha meg tudjuk találni az életünk értelmét, ha értelmes életet élünk, ha – jó értelemben véve – magunkról megfelejtkezve elmélyültek tudunk lenni valamilyen tevékenységben, kapcsolatban.

– Az emberi természethez alapvető szükségletek kapcsolódnak, ezekből pedig vágyak fakadnak. A vágyakból tudjuk kitűzni az igazai életcéljainkat. Ezért lehet nagy jelentősége, hogy a legalapvetőbb szükségleteinkre, a legmélyebb vágyainkra találjunk rá, és ebből tűzzünk ki életre szóló, sőt, halálon túlmutató életcélokat. Ugyanis a kutatási eredmények szerint a hosszú távú, belső, de nem énközpontú életcélok azok, amelyek összefüggést mutatnak a „jól-léttel” – fogalmazott a mentálhigiénés szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!