Pápa

2013.03.03. 13:57

Elhelyezték az alapkövet

Újabb jelentős állomásához érkezett az oltalom és nyitottság mentén épülő lutheránus sziget. A pápai evangélikusok sikeres pályázatának köszönhetően négy tanteremmel bővülhet az egyház által fenntartott Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola.

Nagy Imre

A tervekről és a megvalósítás folyamatáról a múlt hét elején számoltak be az építtetők és az építők. Vasárnap ünnepi istentisztelet keretében helyezték el az új, a meglévő százéveshez szervesen kapcsolódó épület alapkövét. Az evangélikus templomban tartott istentiszteleten - aminek alapgondolata: a bölcsesség kezdete az Úr félelme volt - Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Fotó: Gáspár Gábor

Ezt követően az iskola udvarán folytatódott az ünnepi délelőtt Meghívott vendégek, köztük dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Töreki Sándor megyei rendőrkapitány, a város vezetői, a presbitérium tagjai, az iskola diákjai és nevelői hallgatták Németh Katalin megbízott iskolalelkész, Szemerei János és Polgárdi Sándor esperes gondolatait, majd Polgárdi Sándor ismertette az elhelyezésre váró urna tartalmát. Ebbe az oktatás ügye melletti hitvalláson túl az építtetők, építők, pedagógusok, diákok névsora mellett többek közt az iskola történetéről írott kiadványt, a gyülekezeti újságot, és lapunk szombati számát is elhelyezték az evangélikusok. Szemerei János áldását követően a márvány fedlapot Polgárdi Sándor és a kivitelező Bótakő Kft. ügyvezetője, Zsegraics Gyula rögzítették, majd az ünnep közös énekkel ért véget.

Az iskolabővítés munkálatai a vasárnapi nappal tehát elkezdődtek, az építtetők reményei szerint a több, mint kettőszázhúsz diák az új tanév kezdetén már birtokba is veheti a négy tantermet, tornatermet, aulát is magába foglaló új szárnyat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!