Pápa

2014.12.19. 17:57

Elfogadták Pápa közlekedésfejlesztési koncepcióját

Egyhangú döntéssel fogadták el a város közlekedésfejlesztési koncepcióját és részletes megvalósíthatósági tanulmányát az önkormányzat képviselő-testületének idei utolsó ülésén.

Polgár Tibor

A tanácskozás előtt a jelenlévők néma főhajtással emlékeztek meg a nemrég váratlanul elhunyt Borbély Lajosról, a város kulturális-művészeti életének emblematikus alakjáról. Az évzáró ülésen a képviselők elismerően szóltak a szakemberek által készített közlekedésfejlesztési koncepcióról, majd ezt szavazatukkal is alátámasztották. A tanulmány a városra és környezetére teljes körűen készült, 30 éves időtávra szól, továbbá valamennyi közlekedési módot érinti. Áldozó Tamás polgármester a testületi ülést követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a koncepció felvázolta azokat az irányokat, amelyek mentén a helyi közlekedésfejlesztési infrastruktúrának, közlekedésfejlesztésnek, közlekedésszabályozásnak a jövőben alakulnia kell.

Fotó: Polgár Tibor

A folytatásban megválasztották – a borsosgyőrihez és a kéttornyúlakihoz képest jelöléseljárási hiba miatt kis csúszással – a tapolcafői településrészi önkormányzat tagjait. Emellett módosították többek között a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet. Ennek köszönhetően az eddigi adócsoport kettéválik, így egy adóügyi és egy adóbehajtási csoport működik majd a jövőben. A képviselők több beszámolót is elfogadott, köztük a Pápai Polgármesteri Hivatal tevékenységéről szólót. Ezekben az esetekben is egyhangú döntések születtek. – A képviselők szavazataikkal is kinyilvánították, hogy véleményük szerint nagyon jó minőségű munkavégzés folyik a Városházán belül – hangsúlyozta Áldozó Tamás.

Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont intézményvezetője kérte munkaviszonyának áthelyezéssel történő megszűntetését, ugyanis a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém megyei szervezetének élén szeretné folytatni a munkáját. Ehhez a képviselő-testület hozzájárult. A tanácskozást zárt ülés is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!