Pápa

2013.09.30. 12:02

Életmód-piac egészséges ételekkel

Az illatok már kora délután elárulták, hol kell sorba állni a frissensültért, süteményért, friss gyümölcsökért. Csót piacán szombaton indult a kétnapos rendezvénysorozat, ezzel csatlakoztak a kormány felhívásához.

Nagy Imre

A faházak környezete megújult, hiszen önerőből leaszfaltozták a mellette lévő buszfordulót, és a piachoz tartozó parkolót a csótiak. Készül a falut figyelő kamerarendszer is, ebből egy más a forgatagot is rögzítette.



- Mi is részei vagyunk az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programnak, ezt összekötöttük a termelői piacunk eseményeivel. Néptáncműsort hoztunk, lacikonyhát, egészséges élelmiszereket, és egy beszélgetős, poharazgatós alkalmat szerveztünk. Vasárnap a Szent Mihály-napi mise, délután búcsú, az esti tűzijáték és tűzgyújtás színesíti a programot. Ma itt minden tombola nyer, ez is kell a jókedvhez. A mai összejövetel egyébként a nyertes pályázatunk nyitórendezvénye is: Csót község önkormányzata egészségre nevelő programjához az unió és a magyar állam 9,9 millió forintot biztosított. Ez a program tíz hónapig, jövő év június végéig tart. Ide tartozik az iskola mindennapos testnevelés, egészségi állapotfelmérések, sportversenyek, a település készülő egészségterve _ mondta el Kékesi István polgármester, aki köszöntötte az egybegyűlteket.

A település első embere kiemelte a rendezvény célját, majd gratulált a helyi polgárőröknek, akik most nyerték el Az év polgárőr egyesülete megtisztelő címet. A rendezvény kiváló hangulatához a homokbödögei művészeti iskola néptáncosai és a Szent Mihály-naphoz kapcsolódó népi mondókák is hozzájárultak. Négy órakor tombolahúzás kezdődött, a nyertesek helyben vehették át díjaikat: kolbászt, gyümölcsöt, savanyú káposztát, sajtot, mézet, bort. Emellett – a piaci sajátosságokból adódóan - gazdára találtak a helyi termékek is. A kétnapos rendezvény kiváló hangulatban telt, bizonyítva, hogy a csótiak valóban otthon érzik magukat településükön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!