Pápa

2015.03.01. 17:42

Élet költözhet a régi gyárba

Pápa – Az önkormányzat szeretné megvásárolni és hasznosítani a Béke téren található egykori dohánygyár épületét, hogy azt számos új funkcióval ruházza fel.

Polgár Tibor

Ezért helyszíni bejárással kezdődött a város képviselő-testületének pénteki ülése, melynek során a városvezetőknek szakember mutatta be az ingatlant. Az adásvételt egy környezetvédelmi vizsgálat eredményének megvárása miatt egyelőre elhalasztották – tájékoztatott Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Mint mondta, a városfejlesztési stratégiában a hajdani dohánygyár hasznosítása is szerepel. A nagy múltú épületegyüttes a felújítás és az átalakítás után többek között orvosi rendelőnek, helyi ipartörténeti múzeumnak, valamint különféle közösségi tereknek adhat majd otthont. Áldozó Tamás hozzáfűzte, ezt a hatalmas beruházást európai uniós pályázatból kívánják megvalósítani, amely körülbelül három milliárd forintos költséggel járna.A polgármester megjegyezte: céljaik között szerepel, hogy a Béke térnek visszaadják az egykori presztízsét. – Egy nyüzsgő városrészi központot szeretnének kialakítani, miközben bejárhatóvá tesszük a százéves épületet, amely épített örökségünk egyik legszebb darabja – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!