Pápa

2015.03.20. 17:17

Egy nap a sportért - Idén is nagy siker volt a Mozdulj, Pápa!

Negyedik alkalommal rendezték meg a Mozdulj, Pápa! elnevezésű szabadidősport rendezvényt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont, valamint a Black Bunny Rock and Roll Club szervezésében.

Mocskonyi Gergő

Az elmúlt években az esemény célja elsősorban a rendszeres sporttevékenységre való ösztönzésre irányult, hiszen a mozgásszegény életmóddal kapcsolatos számos betegség megelőzésének leghatékonyabb és legolcsóbb módja a sport, a mozgás. A várkerti zenepavilonnál Áldozó Tamás, Pápa polgármestere nyitotta meg az egész napos kavalkádot.

Fotó: Haraszti Gábor

Három helyszínen biztosítottak mozgással kapcsolatos programokat, köztük a Várkertben, ahol a gyermekeké volt a főszerep. Az íjászat, a különböző labda- és ügyességi játékok mellett közel ötven mozgásforma közül választhattak az érdeklődők. Kísérőprogramként életmód tanácsadásra, masszázsra, továbbá vérnyomás-, vércukor és testzsírmérésre biztosítottak lehetőséget a látogatóknak. Ezenkívül a városi sportcsarnokban és a Várkertfürdőben buzdították mozgásra a lakosságot.

Fotó: Haraszti Gábor

A sportcsarnokban már reggel kilenc órától idősebbek részére szervezett reggeli tornával kezdődött el a nap. A legnépszerűbbnek a Várkertfürdő bizonyult, egész nap nagy érdeklődés mutatkozott a helyszín iránt. Az úszás és a vízilabda mellett vízi tornán vehettek részt a sportolni vágyók.

– Az esemény alapötletét a magyar társadalom többségében tapasztalható mozgásszegény életmód és a rendkívül rossz egészségügyi mutatók adták, amin változtatni szeretnénk – fogalmazott a Naplónak Szabadkai Verita szervező. A Mozdulj, Pápa! sztárvendége Czanik Balázs aerobicoktató volt. A szervezők ez alkalommal is megtettek mindent annak érdekében, hogy népszerűbbé tegyék a sportolást mint életformát.

Címkék#sport#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!