Pápa

2012.04.26. 09:15

Egész napos drámaműhely

Pápa - A Weöres iskola 2011-ben érdemelte ki az Előminősített referencia intézmény címet. Ennek előzménye az úgynevezett Arizona-program és az intézményben emelt szinten folyó drámapedagógiai oktatás „jó gyakorlat” minősítése volt.

Nagy Imre

A referencia intézményi szerepre való felkészülés témájának nyitórendezvényét a közelmúltban tartották az iskolában. Horváth Attila igazgató megnyitóját követően egész napos drámaműhely, drámás módszertani nap várta az érdeklődőket.

Horváthné Árvai Mária, Lampért Helga és Tegyi Tibor drámatanárok péntek délelőtt egy-egy bemutató órát tartottak. A téma a Kincskereső kisködmön (a kötelező olvasmányok feldolgozásához), a Déli felhők című vers feldolgozása, illetve az ajkai színjátszók Antigoné-előadásához kapcsolódó, a döntéshelyzeteket boncolgató játék volt. Délután a Teleszterion Színházi Műhely tanárai, Herczeg Diána és Komáromi Sándor következtek.


Diána a Káva Színházi Műhely által szervezett az I. Résztvevő Színháza műhelyfoglalkozáson szerzett tapasztalataira építő színjátszó tréninget tartott.  Komáromi Sándor rendező pedig a középiskolás színjátszóival elkészített Örkény-egyperceseket mutatta be. Az izgalmas, abszurd színházi játékot jó hangulatú szakmai beszélgetés követte. 

- Nagy örömünkre sok pedagógus vett részt a drámaműhely előadásain. Egy-egy órára a pápai iskolákból is el tudtak jönni a pedagógusok, de érkeztek Veszprémből, Pilisvörösvárról, Ajkáról, Ihásziból, Nyúlról, Győrből is. Értékes tapasztalatokat lehetett begyűjteni mind a drámaoktatásról, mind az Arizona-programról, ami után a veszprémi Pannon Egyetem is érdeklődik - fogalmazott a napot értékelve Tegyi Tibor drámatanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!