Pápa

2013.03.25. 19:05

Családi nap a húsvét jegyében

Nyusziváró játszóház, kézműves foglalkozások és színházi előadás várta a kicsiket és nagyokat szombaton a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban Pápán.

Nagy Imre

A családi napot természetesen a húsvét jegyében rendezték meg. Tojásfestés, írókázás Bakó Ildikóval, kosárfonás, agyagfestés Ihász Lászlóval és Reidmár Lindával, dekoráció természetes anyagokból, ajándékként hűtőmágnes készítése és egészséges ételek kóstolása - ezek voltak a fő tevékenységi formák, amelyek többségét a szükséges anyagokkal a pápai Önkéntes Pont is támogatta.

Borbély Lajosné, az Életmód klub vezetője idén is elhozta egészséges húsvéti kalácsait és egyéb különlegességeit, amiket sokan megkóstoltak. Az érdeklődők hozzájuthattak a receptekhez is, hogy otthon kipróbálhassák a liszt és cukor nélkül készült finomságokat.

 

- Újdonságunk a Mesesarok, amit a Teleszterion Színházi Műhely segítségével állítottunk fel. Ide a legkisebbek kucorodhatnak be, meséket hallgatnak, és együtt feldolgozhatják azokat - mondta el Bognárné Novák Ilona, a JMSZK munkatársa. Akik a kézműves foglalkozásokon eléggé elfáradtak, azok a színházteremben pihenhették ki magukat: a győri Holle Anyó Színház hozta el Rémusz bácsi meséi című - leginkább a szülőknek ismerős - mesejátékát.

- A nézőteret is a színpadon rendeztük be, hiszen az előadás interaktív, tehát bevonják a gyerekeket. Nagy sikere van annak, hogy egészen közelről élvezhetik, kísérhetik figyelemmel az eseményeket - fogalmazott a művelődés szervező. Az előadóteremben és az emeleti előtérben - egy kis szőlői segítséggel ugyan - számos kicsi és nagy gyerek tette próbára kézügyességét. Az elkészült dekorációkat, ajándékokat haza is vihették készítőik, hogy aztán a húsvéti nyuszi „meglepetéseként” örömet szerezzenek velük családtagjaiknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!