Pápa

2014.08.01. 14:11

Ballagási tablók kerestetnek Pápán

Az évek során elkallódott ballagási tablók és fotók összegyűjtésére tesz kísérletet a pápai önkormányzat – hangzott el dr. Áldozó Tamás polgármester péntek délelőtti sajtótájékoztatóján a Városi Sportcsarnokban.

Polgár Tibor

Amint arról lapunkban beszámoltunk, nagyszabású tablókiállításnak ad otthont a pápai sportcsarnok. Egészen pontosan 786 középiskolai ballagási tabló és 22 ezernél is több pápai öregdiák fényképe tekinthető meg a monumentális tárlaton. Azonban a kollekció korántsem teljes, ugyanis néhány tablónak nyoma veszett a történelem útvesztőiben, illetve némelyikről nevek, fényképek hiányoznak. Éppen ezért a helyi önkormányzat és a kiállítás szervezői arra kérnek mindenkit, aki a tárlattal kapcsolatosan bármiféle hiánypótló információval, dokumentummal rendelkezik, keresse fel a szervezőket.

Dr. Áldozó Tamás a pénteki sajtótájékoztatón, a nagyszabású tablókiállítás helyszínén (Fotó: Polgár Tibor)

– Nemcsak információkat és fényképeket várunk a gyűjteményhez, hanem elveszett tablókat is. Akinek a birtokában van egy-egy tabló, de nem szeretné átadni a gyűjtemény céljaira, abban az esetben digitalizálnánk azt. Tervezzük egy digitális adatbázis összeállítását, amelyben különféle keresési szempontok szerint böngészhetnek majd az érdeklődők. Emellett nagy vállalkozás lenne az anyag nyomtatott formában történő megjelentetése, ez egy közel ezer oldalas, többkötetes kiadványt jelentene. Ennek a megvalósítását sem vetettük el – tudtuk meg dr. Áldozó Tamástól.

A tablók tengerében egy hónapon keresztül, augusztus 24-ig lehet lubickolni. A nem mindennapi kiállítás hétfő kivételével minden nap, 10 és 18 óra között látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!