Pápa

2014.09.01. 12:53

Bajtársak találkoztak Pápán

Legendás parancsnokok, a pápai repülőtéren, a repülőezredben valamikor szolgált hivatásos katonák, polgári alkalmazottak és szerződésesek gyűltek össze a csapat művelődési otthonában szombaton. A hagyományos bajtársi találkozóra érkeztek, s mint az már hagyomány, elhozták családtagjaikat is.

Nagy Imre

A legtöbben megható pillanatokat éltek át, amikor üdvözölték a rég nem látott társakat. A kemény katonák elérzékenyülve fogtak kezet egymással, ölelték át a másikat. A vendégeket elsőként Gangler László ezredes, a repülőtér parancsnoka köszöntötte, aki a repülőtér rendezvényei közt kiemelte a találkozót, mint a legbensőségesebb ünnepet. A bázisrepülőtér parancsnoka a legújabb fejlesztéseket is ismertette a találkozó résztvevőivel. A rendezvényt Kositzky Attila nyugalmazott altábornagy, a repülőezred egykori parancsnoka nyitotta meg, aki köszönetét fejezte ki a szervező bázisrepülőtérnek, az Eskün innen, Obsiton túl Honvédelmi Alapítványnak és Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesületnek a találkozó megrendezéséért.

Fotó: Nagy Imre

Az idei összejövetel apropóját nem csupán a régi barátságok ápolása adta, hanem az is, hogy éppen 35 éve annak, hogy a MiG23-as vadászgépek állományba kerültek a Magyar Légierőnél. Az ezzel kapcsolatos emlékeket Sersztnyev György alezredes, Szoják Sándor őrnagy és Herédi János idézték fel. Simon Róbert, Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnöke a szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársakra emlékezett, családtagjaiknak emlékplakettet adott át. Ezt követően a régi, kiállított repülőgépek, helikopterek előtt idézték fel emlékeiket a repülők és a műszakiak, majd megtekintették az egyik C–17-es szállítógépet is.

A találkozó résztvevőit meglepetésként két, a reptér fölött átrepülő Gripen vadászgép is üdvözölte. A bajtársak a közös ebédet követően jó hangulatú beszélgetéssel idézték fel a szolgálat vidám pillanatait.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!