Pápa

2017.08.10. 18:35

Átadták a felújított Vízmű utcai orvosi rendelőt

PÁPA Energetikai, gépészeti és esztétikai felújításon esett át a Vízmű utcában lévő orvosi rendelő, mely a 40 millió forintos beruházás miatti kényszerszünet után immár újra a lakosság szolgálatában áll.

Polgár Tibor

A felnőtt és gyermek háziorvosi, valamint védőnői szolgálatnak egyaránt otthont adó épület nagyszabású rekonstrukcióját május elején kezdték meg, majd augusztus második hetében már az itt tevékenykedő valamennyi egészségügyi szakember visszaköltözhetett állomáshelyére. A felújított épület átadóünnepségén Áldozó Tamás, Pápa polgármestere emlékeztetett: a beruházás 40 millió forintba került, ehhez egy belügyminisztériumi pályázaton 30 milliót nyert a pápai önkormányzat, a fennmaradó összeget önrészként tette hozzá a város.

- Köszönettel tartozunk Kovács Zoltán államtitkárnak, országgyűlési képviselőnek, aki sokat tett azért, hogy a rendelő felújítására benyújtott belügyminisztériumi pályázatunk sikeres legyen. Egy átalakítás mindig kényelmetlenségekkel jár, ez most is így volt, hiszen az épületben átmenetileg szünetelt a rendelés. Éppen ezért köszönettel tartozunk az együttműködésért, a rugalmasságért a Vízmű utcában rendelő orvosoknak, védőnőknek, akik az elmúlt közel két hónapban az Anna téren fogadták a pácienseiket - fogalmazott Áldozó Tamás. A polgármester kiemelte: várhatóan szeptember közepén a Huszár-lakótelepi orvosi rendelő felújításával folytatódik a városi rendelők korszerűsítése, rekonstrukciója. Mint ismert, az elmúlt tíz évben megújult az Ötödik utcai, a Vajda Péter-lakótelepi és a tapolcafői rendelő, illet-ve új rendelő épült Borsosgyőrön.

Van ok az örömre: kívül-belül megújult, megszépült a Vízmű utcai orvosi rendelő Fotó: Polgár Tibor

Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a munkája egyik legörömtelibb pillanatának nevezte egy megújult épület átadását, mivel ez nem csupán bizonyos problémák megoldását mutatja, hanem valami újnak a létrehozását is. Szavai szerint a páciensek és az egészségügyi szakemberek számára egyaránt előnyös a rekonstrukció, hiszen a körülmények jobbá, a környezet barátságosabbá, igényesebbé vált, az energetikai felújításának köszönhetően pedig sokkal gazdaságosabb lesz az épület fenntartása.

A felújítási munkálatok során hőszigetelt nyílászárókkal látták el az épületet, ami külső hőszigetelést és új tetőszigetelést kapott. Emellett új kazánokat telepítettek, illetve a szekunder fűtési rendszer cseréje is megtörtént, továbbá kicserélték a vizesblokkok berendezéseit, kijavították a belső vakolathibákat, kifestették az épületet, nem utolsó sorban pedig felülvizsgálták, javították az elektromos rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!