Pápa

2013.04.03. 15:43

Akkumobil a plébániának

Furcsa, a szemnek még szokatlan, bár a pápaiak előtt már ismert háromkerekű jármű gördült kedden délután a Szent Anna templom elé.

Nagy Imre

Czobor Imre feltaláló és a Pannon Korona Szövetkezet eredményes együttműködésének, no meg az adományozóknak köszönhetően a plébánia új szállítóeszközzel gazdagodott.Az akkumobil történetét lapunk olvasói is ismerhetik. Ott hagytuk abba, hogy a győri szövetkezet segítségével megvalósulni látszott a sorozatgyártás lehetősége. Ez ma már nem álom, hanem kőkemény realitás: a kilométerenként két forintot „fogyasztó”, sokoldalú háromkerekű, a KRESZ szerint kerékpárnak minősülő jármű előtt hihetetlen lehetőségek sorakoznak. Az összefogást egy gyűjtés indításának gondolata, majd a gyártás követte. Mint ahogy azt Czobor Imre elmondta, a választás sem véletlen, a háromkerekűt a Szent Anna Plébánia példásan működő caritas csoportjának ajánlották fel.

Fotó: Nagy Imre

-  Adakozó kedvből nincs hiány, olyan is van bőven, aki mindezt fogadja. Nehezebben az akad, aki az adományokat elszállítja rendeltetési helyükre. Ezzel a sokoldalú elektromos, ügyes, okos járművel mindez olcsón, hatékonyan oldható meg - fogalmazott Czobor Imre.  Az ünnepélyes átadáson részt vett Zátrok Ágnes, a győri szövetkezet elnöke is.

- Szeretném, ha itt Pápán elindulna egy jó példa úgy is, hogy a keresztény felekezetek összetartanának, és ez a jármű reggeltől estig dolgozna _ mondta többek között az elnök. A hasznos segítségnek ígérkező háromkerekűt Salgó Ferenc kanonok, plébános vette át, köszönetét nyilvánítva az ajándékért.

 

- Tapasztaljuk, hogy a szegénység elég nagyméretű, nem kell kutatnunk a rászorulókat, jelentkeznek a gondjaikkal. Az adakozók néha nem kerülnek közvetlen kapcsolatba velük, ebben segítünk mi, mint összekötő kapocs. A jármű nagyon hasznos lesz abban, hogy az adományokat eljuttassuk a megfelelő helyre - mondta el az atya, aki szólt a történelmi egyházakkal való jó kapcsolatról, és a hatékonyság érdekében megvalósuló összefogásról is.  Az akkumobil ezt követően „garázsba állt”, a beszélgetés pedig a plébánián folytatódott. Gyártók és használók reményei szerint mielőbb munkába is állhat, szolgálva a rászorulók segítését.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!