Pápa

2017.03.24. 20:25

Református fenntartásban működhet tovább a pápai Csókai Óvoda

Pápa - A Csókai Óvodába járó gyermekek szüleinek többsége igennel válaszolt az átadás-átvétellel kapcsolatban feltett kérdésre, így a következő nevelési évet már református fenntartásban kezdheti meg az óvoda - hangzott el a sajtótájékoztatón, melyet Áldozó Tamás polgármester és Márkus Mihály református lelkész tartott a városházán.

Pintér-Papp Eszter

Áldozó Tamás elmondta, március 14-én szülői értekezletet tartottak az óvodában, ahol arról tájékoztatták a megjelenteket, hogy az intézmény átadás-átvételének folyamatában megkerülhetetlen mérföldkő a szülők véleményének kikérése. A szavazólapok segítségével valamennyi szülő véleményt nyilvánított a kérdésről. A 84 szülőből 64 támogatja az óvoda fenntartói jogának a Pápai Református Egyházközség számára való átadását, emellett 15 nem szavazat, valamint tartózkodás és érvénytelen voks is érkezett. Összességében tehát a szülők egyértelműen úgy nyilatkoztak, hogy el tudják fogadni a változást.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere, valamint Márkus Mihály református lelkész (balról jobbra) a városházán tartott sajtótájékoztatón
Fotó: Pintér-Papp Eszter

Ezt követően az alkalmazotti közösség és a szülői szervezet véleményének megkérése lesz a következő lépés, a vélemény kialakítására minimum 15 napot kell biztosítani. Ezt követi a reprezentatív szakszervezet véleményének megkérése, amit legkésőbb május 16-áig kell megtenni. A következő, ügydöntő szavazás pedig már a képviselő-testület hatásköre lesz. Az önkormányzat a végleges döntést május 31-éig meghozza, s ha az átadás mellett döntenek, az óvodai beíratási körzeteket is módosítani kell majd.

Márkus Mihály elsőként a szülőknek mondott köszönetet. A református lelkész úgy fogalmazott, ez egy hatalmas megelőlegezett bizalom az egyházközség felé, ezt igyekeznek megszolgálni, és azt szeretnék, hogy a változás senkinek ne jelentsen törést az életében.

A következő két hónapban feszített munka következik, elkészítik a pedagógiai programot, a szervezeti és működési szabályzatot, tárgyalnak az óvoda munkatársaival, és döntenek az óvodavezető személyéről.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!