Pápa

2017.08.10. 18:35

A szülők is besegítenek a nyári karbantartásokba

PÁPA A nyár folyamán a Pápai Városi Óvodák összes intézményében takarítási és karbantartási munkákat végeznek. A legtöbb helyen a vízvezetékek, a mosdók, a bojlerek használódtak el, ezek cseréje vált szükségessé.

Napló

Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője elmondta: az idei évben elsősorban olyan munkálatokat kellett elvégezni, melyek az épületek öregedésével járó hibákkal kapcsolatosak - írja a papa-ma.hu.

- Örülök, hogy ebben az esztendőben elkészült két óvodánk nagy felújítása. A Nátuskerti Óvoda mind a négy mosdójában megvalósítottuk a mosdókagylók és a WC-tartályok cseréjét, illetve új csapokat szereltettünk fel. A Vajda-lakótelepi Óvodában az egyik mosdót felújítottuk, itt munka közben derült ki a szennyvízprobléma, így azt is megoldottuk. Az Erzsébetvárosi Óvoda egyik csoportjában kicseréltük a régi neonokat korszerű, LED-es világításra. Emellett még egyéb feladatok is adódtak - sorolta Csákvári Judit.

A nyáron a megkopott játékokat is lefestik Fotó: Babos Petra

Hozzátette: a Szivárvány Óvodában is zajlanak a víz-vezeték-szerelési felújítások. - Nagy örömünkre több óvodában is kapunk szülői segítséget, támogatást. A Szivárvány Óvodában például a szülők közreműködésével két csoportszobát is kifestenek. Ehhez az anyagköltséget az intézmény állja, a szülők pedig munkájukkal vesznek részt a helyiség szépítésében. Apróbb munkák mindig adódnak, melyeket a karbantartókkal meg tudunk oldani, ilyen a meszelés és az udvari játékok festése, karbantartása, azok állagának megóvása. A Fáy-lakótelepi Óvodában hamarosan megtörténik a kazáncsere, hiszen az már elavult, így szükségessé vált egy új, korszerűbb berendezés beszerelése. A Huszár-lakótelepi Óvodában kerti csapot helyeztek fel a szakemberek, ami a kánikulában igencsak hasznos lehet. Kéttornyúlakon megrepedezett az óvoda tűzfala és megbomlott a vakolat, így a gyerekek biztonságának érdekében azt is helyreállítjuk a nyár során - nyilatkozta az intézményvezető a papa-ma.hu-nak.

Csákvári Judit megjegyezte, a felújításokat idén is a Pápai Városi Óvodák költségvetéséből és a fenntartó pápai önkormányzata által elkülönített pénzösszegből fedezték. A munkálatokkal minden intézményben elkészülnek legkésőbb szeptemberig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!