Pápa

2014.08.26. 11:32

A pápaiak "vevők voltak" a programra

Bemutatkozásnak jó volt, ráérezhettek a pápaiak és az előadók is arra, hogy ebből az udvarból mit lehet kihozni. Azt hiszem, hogy ennél már csak jobb rendezvénysorozatok következnek. - ezekkel a gondolatokkal kezdte értékelését dr. Áldozó Tamás az Esterházy-kastély udvarán rendezett nyári színházi estékről.

Nagy Imre

Fotó: Nagy Imre

– Több mint kétezren jöttek el megnézni az előadásokat, ezek közül a Marica grófnő és a Fergeteges... volt a legnépszerűbb. Sajnos az elsőt, a Sinatrát félbe kellett szakítani az időjárás miatt, az utolsó, a Veszedelmes viszonyok pedig elmaradt, de azt hiszem, hogy az első alkalommal ezzel a látogatottsággal elégedettek lehetünk. Sokan sokfelé viszik el a jó hírét ennek a  rendezvénynek. Folytatás mindenképpen lesz, hiszen az Esterházy-kastély működése a jövőben nemcsak azt kell hogy jelentse, hogy a múzeumi terekben látogatókat fogadunk, vagy a kézműves játszóházakba gyerekeket várunk. Azt is, hogy a kastély udvarát, a kastély környezetét is használatba vesszük. – fogalmazott a város polgármestere.

Fotó: Nagy Imre

– Ez a gyönyörű udvar tényleg különleges helyszínt biztosított a rendezvényhez. A látogatói visszajelzések nagyon pozitívak. Azt láttuk, hogy a pápai közönség vevő a programra, szívesen jöttek. Estéről estére ismerős arcokkal találkoztunk, sokan váltottak bérletet, több előadásra is jegyet. Érkeztek nézőink Győrből, Tatabányáról, Székesfehérvárról, Sárvárról, Celldömölkről is. Az előadásokat a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központtal közösen választottuk ki, és jó volt a választás. Persze tanultunk is, és a nézők is tanultak, az első esti eső után a többi előadásra már kabátot, takarót is hoztak – mondta mosolyogva Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fotó: Nagy Imre

A Sinatra, a hang, a Marica grófnő, a Kormorán-koncert és az ExperiDance Fergeteges... előadása összesen 2183 nézőt ültetett a lelátóra. A programsorozat jövőre nagy valószínűséggel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!