Pápa

2015.03.22. 19:01

A hit szerepe a gyógyulásban

Pápa - A hitünknek az erősödése gyógyítja a testünket is – hangsúlyozza Csókay András Prima Primissima-díjas agykutató.

Polgár Tibor

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulája ezúttal is zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Pápai Keresztény Akadémia legutóbbi összejövetelére, melyen Csókay András A hit és a gyógyulás címmel tartott előadást. A neves szakember kifejtette: a hitünk erősödése visszahat a testünk gyógyulására is.

– Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál jobban megértjük a feltámadás misztériumát. A feltámadásba vetett hitünkkel a betegségtől és a haláltól való félelmünk tovatűnik. Ennek köszönhetően az immunrendszerünk, a keringésünk, a vérnyomásunk nem lesz megterhelve a félelem okozta stresszel – fogalmazott előadásában Csókay András. Hozzáfűzte, a gyógyulás folyamatában kiemelten fontos, hogy a lelkünk is gyógyuljon.

Az agykutató személyes példáján keresztül mutatott rá, hogy bármennyire is tévedjünk le a helyes útról, sosem késő visszatérni arra, csupán észre kell venni azokat a jeleket és támaszokat, amelyeket Isten ad nekünk segítségül. – Az apró csodákat ne a nagy dolgokban keressük, tudni kell azokat észrevenni a hétköznapjaink egyszerűségében is – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!