Pápa

2014.07.26. 20:09

A Gázai övezetben zajló vérontás ellen tiltakozott a Jobbik

Pápa - A Jobbik a leghatározottabban elítéli Izraelnek a Gázai övezet és a palesztinok ellen irányuló népirtó agresszióját – hangzott el a radikális párt szombati demonstrációján a Fő téren.

Polgár Tibor

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke beszédében elmondta, már több mint 800 halottja van a Gázai övezetben huszadik napja tartó izraeli hadműveletnek, a halálos áldozatok túlnyomó többsége civil. Hozzátette: az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) adatai szerint a sebesült gyermekek száma elérte az 1200-at, 181-en pedig meghaltak.

– A Jobbik álláspontja szerint az izraeli beavatkozás indokai elfogadhatatlanok, hiszen az ellentét hátterében éppen az Izrael által elkövetett folyamatos jogsértés áll. Nem szemlélhetjük tovább tétlenül a Gázai övezetben folyó népirtó háborút – hangsúlyozta Orbán Imre.

Töreki Milán és Orbán Imre a Jobbik demonstrációján a pápai Fő téren (Fotó: Polgár Tibor)

Megjegyezte, a példátlan erőszak hatására az Európai Parlamentben is felmerült az Unió és a zsidó állam közötti társulási egyezmény felfüggesztése. – Itt az ideje, hogy Magyarország kormánya megszakítsa a politikai és a gazdasági kapcsolatot egy olyan állammal, ahol emberi jogok csak a zsidóknak járnak, a palesztinokat viszont a gázai gettóba zárják – jelentette ki a Jobbik pápai elnöke, aki egyúttal minden békeszerető embert felszólított az izraeli termékek bojkottjára.

– Már jó ideje palesztinok százezreitől veszik el az élethez való lehetőséget, és ezt sokszor szó szerint kell érteni. Elveszik a földjüket, a boldog gyermekkorukat, a jövőjüket, mindvégig félelemben kell élniük. Elveszik az életüket. Mi ez, ha nem népirtás?! – tette fel a kérdést a demonstráción Töreki Milán, a helyi Jobbik ifjúsági tagozatának vezetője.

– Ennek a problémának a megoldása a világbéke egyik alappillérének a felállításával érne fel. A világbéke minden ember békéje, és éppen ezért mindenkinek ki kell venni belőle a részét – fogalmazott a fiatalember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!