Pápa

2014.05.16. 18:31

Újraiparosítanák hazánkat és Európát

Pápa - Magyarországnak minőségi szakképzésre és munkahelyteremtő iparosításra van szüksége – hangsúlyozta Gurmai Zita szocialista európai parlamenti képviselő pápai sajtótájékoztatóján péntek délután.

Polgár Tibor

A Magyar Szocialista Párt politikusa kiemelte, a Fidesz tévúton jár, ugyanis Magyarország gazdasági fellendülését nem lehet a közmunkára építeni. – Az európai Magyarországnak nem kubikusokra, hanem jól képzett, fizetett szakemberekre van szüksége. Olyan munkavállalókra, akik munkaerő-piaci szempontból értékes tudással vannak felvértezve – jelentette ki. Mint mondta, hazánk kizárólag úgy képes kilábalni a gazdasági nehézségekből, ha csatlakozik Európa újraegyesítéséhez, és az európai parlamenti választásoknak ez lesz az egyik legnagyobb tétje.

– Május 25-én, vasárnap arról dönthetünk, hogy Európa kubikusai leszünk, ahogyan a Fidesz gondolja, vagy csatlakozunk Európa újraiparosításához az MSZP programja alapján – fűzte hozzá Gurmai Zita. Megjegyezte, pártja azon munkálkodik, hogy minél több európai befektető fedezze fel ismét Magyarországot és létesítsen hazánkban újabb ipari munkahelyeket. Budai Bernadettől, az MSZP szóvivőjétől megtudtuk, a szocialisták egyeztetés-sorozatba kezdtek annak érdekében, hogy a civil szférával, a civil szervezetekkel minél szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki. Ennek keretében már megállapodást kötöttek a Közmunkás Szakszervezettel és a Nők a változásért mozgalommal, illetve megkezdték a tárgyalásokat zöld szervezetekkel is.

Gőgös Zoltán, Budai Bernadett és Gurmai Zita (balról jobbra) az MSZP pápai sajtótájékoztatóján (Fotó: Polgár Tibor)



Gőgös Zoltán, a szocialisták megyei elnöke figyelmeztetett, a pápai húsgyárnak komoly problémát jelenthet, hogy Oroszország importkorlátozást léptetett életbe magyar húsipari cégekkel szemben. – Ez azonnali kormányzati intézkedéseket, mégpedig gyors és radikális áfacsökkentést tesz szükségessé. Ezért úja benyújtottuk az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére irányuló javaslatunkat – közölte Gőgös.

Hozzátette, az európai szocialisták egyik legfontosabb célkitűzése az élelmiszerek áfájának egyszámjegyűre történő csökkentése. A pápai MSZP-irodában tartott sajtótájékoztató után a szocialisták nőtagozatának tagjai és az érdeklődők kötetlen beszélgetésen vettek részt a jelenlévő politikusokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!