Pápa

2013.05.24. 12:16

Névadójukra emlékeztek a marcaltői iskolában

Nem vitatható tény, hogy az iskolai megemlékezések, ünnepségek sajátos hangulata közösségépítő erejű. Különösen akkor, ha egy-egy évforduló kapcsán az intézmény névadójára emlékeznek.

Nagy Imre

A Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda vezetősége, dolgozói és tanulói pénteken adóztak a honvédtábornok emlékének. Tették mindezt születésének kettőszázadik évfordulója alkalmából.

A közösség délelőtt az intézmény tornatermében a Szabóné Juhász Klára és tanítványai által összeállított emlékműsort tekintette meg, ahol szemelvényekkel, életrajzi adatokkal, zenével, dallal idézték meg a legendás honvédtábornok, az 1848-as forradalom és szabadságharc egyetlen Veszprém megyei ütközetét megvívó Kmety alakját.

Kőszegi Kálmán nyugdíjas pedagógus, Sz. Juhász Klára, Bognár Viktória és Sandl Zoltán (Fotó: Nagy Imre)

A műsort követően Bognár Viktória igazgatónő, Sandl Zoltán, a település polgármestere és Sz. Juhász Klára koszorút helyeztek el az óvoda falán található emléktáblánál. Az ünnepség szervezői számos egyéb programról is gondoskodtak a nevezetes napon: az alsó tagozatosok akadályversenyen, a felsősök Kmety életével kapcsolatos, forgószínpadszerű vetélkedőn vettek részt. A kerek évfordulóra való tekintettel a sportpályán 200 perces futballmérkőzést szerveztek, egy csapat tanuló pedig a szomszédos Ihászra kerekezett, hogy koszorút helyezzen el a csata emlékművénél.

(Fotó: Nagy Imre)

Az ünnepségek hangulata közösségépítő erejű. Marcaltőn ennek szép példája valósult meg pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!