Otthon

2017.03.06. 11:48

Különleges előadások vetőmagokról, metszésről Badacsonytördemicen

Az immár negyedszerre megrendezett programon a Faluházban újra érdekes és az aktuális kerti munkákat taglaló előadások, valamint különleges és bio vetőmagok, termések, szaktanácsok várták az érdeklődőket.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth Zoltán polgármester ezúttal civilben érkezett és inkább a legfontosabb teendőkről, például az oltásról, szemzésről, oltásról tartott gyakorlati bemutatót a nagyteremben. Még a Nemtudom szilva történetét is megosztotta az érdeklődőkkel, akik között a helyieken kívül környékbeliek is voltak néhányan.

Antal Balázs a Krisna-völgyi biokertészet vezetője a magtermesztés feltételeiről és különleges teendőiről beszélt előadásában.

Tóth István badacsonytördemici őstermelő és kistermelő pedig a mostanában egyre felkapottabb homoktövis termesztéséről, feldolgozásáról szólt idén.

Ware Borbála bio termelő hasznos tanácsokat adott az érdeklődőknek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ware Borbála a Magyar Biokultúra Szövetség alelnöke hasznos szaktanácsokkal látta el a hozzá fordulókat, többek közt a bio termesztést illetően. A résztvevők sok egyéb más mellett például tájfajta magok csereberéjén vehettek részt, az egészséges homoktövis kivonataiból kóstolót kaptak. Gazdát cseréltek a tökfélék, a fűszernövények, gyógynövények szaporító anyagai, többek között rukkola, mángold, balzsamkörte, pritamin, bazsalikom, koriander, fenyő, mocsári hibiszkusz, sárga patiszon magot kínáltak a kiállítók. Lándzsás útifű, mácsonya, ökörfarkkóró, vérehulló fecskefű tea csomagokkal lehettek gazdagabbak, akik részt vettek a Lábdi piac idei  magbörzéjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!