Otthon

2014.11.24. 15:25

Ünnepi díszek - Már gondolhatunk a karácsonyi hangulat megteremtésére

Hamarosan itt van advent első vasárnapja. Már korán sötétedik, és hideg is van, de a város megtelik fényekkel és csillogó díszekkel.

Otthonunkba is érdemes egy kis karácsonyi hangulatot becsempészni, és itt az ideje az adventi koszorú beszerzésének, elkészítésének. Az ünnepi készülődés és várakozás talán az egyik legjobb program az egész család számára.

Gyönyörűen elkészített adventi koszorúkat vásárolhatunk városszerte, de készíthetünk mi magunk is, szalagok gyertyák és többféle koszorúalap segítségével. Díszeket, gömböket és harangokat is tehetünk rá díszítésképpen, de ezeket egy üvegtálba, kosárba régi bödönbe rakva kész kis ünnepi kompozíciókat kapunk.Egy tálcára vagy falapra tegyünk vastagabb tömb gyertyákat, kössük össze őket egy szalaggal vagy spárgával, tegyünk mellé egy kis narancsot, almát vagy diót. Egyszerű és bájos megoldás.

Üveg vázákba, befőttesüvegekbe rétegezhetünk fenyőágakat, festett tobozokat, különböző színű terméseket.

A gránátalma is nagyon jól illik a karácsony hangulatához, használjuk bátran!.

Az ablakba tehetünk koszorút, füzéreket, girlandokat, de a papírból kivágott hagyományos hópelyheknek is megvan a maga varázsa.

Kéri Sándorné vásárló csodálja Keimer Beatrix virágkötő mester alkotásait, amelyeket már a decemberi ünnepekre készített (Fotó: Penk Tímea)

A lógó lámpák vezetékét dekorálhatjuk girlandokkal, és a fényfüzérek vezetékeit is elrejthetjük velük. Megörvendeztethetjük a hozzánk érkező vendégeinket és a járókelőket is egy jól eltalált kültéri dekorációval. Használjuk a fantáziánkat!

Otthonunk bejárata mellé vagy a teraszra kis csoportokba helyezzük el a tárgyakat! Lehet az egy régi szánkó, korcsolya, de egy régi kötött pulóverbe öltöztetett maci is rendkívül mutatós. A megürült nyári kaspókat piros vagy zöld zsákvászonnal borítsuk be, és csomagszerűen kössük át a kültéri izzósorral! Az ajtónkon nemcsak egy nagy kopogtató mutat jól, hanem egy vastag szalagon egymás alá három kicsit is felköthetünk.

Nagyot nem tévedhetünk, hiszen minden, ami nekünk tetszik, fényes, csillog és illik a tél hangulatához, felhasználható karácsonyi dekorációnak.

Prevics Borbála

A szakértő válaszol olvasóinknak

Prevics Borbála lakberendező és enteriőrtervező várja olvasóink kérdéseit.A szakember szívesen válaszol az írásban feltett kérdésekre bármilyen témában az otthon berendezésével és szépítésével, illetve kisebb átalakításokkal és egyéb praktikákkal kapcsolatosan.Prevics Borbála szerkesztőségünk e-mail és postacímén érhető el.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!