Otthon

2014.06.16. 09:15

Újrahasznosított tárgyak

Az újrahasznosítás, a kreatív újragondolás fontosságát sokszor hangsúlyozzuk a mai világban, egyre kiemelkedőbb szerepet kap a köztudatban is.

Kekk Sára

Napjainkban a környezettudatos gondolkodás már nem csak egyéni, hanem társadalmi szinten is elvárás. Zöld, zöld, zöld – minden zöld! A megvalósítások tára már-már határtalan, kérdés, hogy tudunk-e erre áldozni némi időt a túlpörgetett napjainkon. A legismertebb és leggyakrabban újrahasznosított anyagok az alumíniumdobozok, az üveg- és a papírtermékek, de ezeknél sokkal egyszerűbb és több mindenre felhasználható a PET-palack, ami gyakorlatilag minden háztartásban megtalálható. Ebben a szellemben szeretnénk bemutatni egy vidám és rendkívül egyszerű újrahasznosítási tippet, melyet így, nyár elején felhasználhatunk a kertben és az otthonainkban.

PET-palackból kedves kis süni formájú virágtartót készíthetünk. Fotó: Kekk Sára

Kezdjük két kerti állatkával, egy tüskés sünivel és egy kunkori farkú malackával. A sünit jóval könnyebb elkészíteni, csak egy rést kell vágni a hátára, aztán az orra akár festhető is, de ha egy kicsivel több időnk van, spárgával is betekerhetjük. A szemeihez gyakorlatilag már bárhol kaphatók hozzávalók, akár régi gombokat is ragaszthatunk rá, de meg is festhetjük azokat. Remek ötlet kaktuszokat, tüske formájú növényeket ültetni bele, de egy szép bokros virág is jól mutat bennük. A malac készítése hosszadalmasabb, de mindenképpen megéri. A kezdeti folyamat hasonló, szintén egy rést vágunk a hátára, viszont itt az egész palackot érdemes befesteni, hogy mutatós legyen a virágtartónk. A festéshez akrilfestéket ajánlok, ez vízbázisú, így környezetbarát, ugyanakkor tartós és vízálló. A malacka füleit elkészíthetjük a maradék PET-palackból formára vágva, láng fölé tartva pedig fodrozhatjuk is.

Címkék#pet-palack

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!