Otthon

2015.02.09. 17:06

Újrahasznosítási ötletek, avagy mire jó egy pár darab kavics?

Lehet kicsi, nagy, lapos, kerek vagy hosszúkás; mindegy, hogy hol válogattuk össze őket, sok mindent készíthetünk belőlük.

Prevics Borbála

Otthonunkba hazaérve sáros lábunkat letörölhetjük egy kavicsokból kirakott lábtörlőn, és az előszobánkban is jó szolgálatot tehetnek. Nem kell hozzá más, mint egy régi peremes tálca vagy egy egyszerű, lapos doboz, amibe beleszórjuk a köveket. Ragasztanunk sem kell, így könnyebben tisztíthatjuk, amikor a csizmánkról leolvadt víz és latyak lefolyik a kövek alá. Akár kis görgőket is szerelhetünk az aljára, hogy még praktikusabb legyen.

Különleges kavicsaink megérdemlik, hogy egyedi ékszerként díszelegjenek egy fiók vagy ajtó fogantyújaként a lakás bármely pontján. Egy egyszerű falap vagy parafa edényalátét is jobban mutat az asztalon, ha szebbnél szebb kavicsok díszítik. Ebben az esetben ragasztót kell használni, és itt érdemes egyforma méretű kavicsokat választani. Egyszerű fürdőszobai kilépőt is készíthetünk, masszírozó hatása miatt a laposabb darabokat részesítsük előnyben! Apró üzeneteket írhatunk rájuk, ha lefestjük őket fekete táblafestékkel, hűtőmágnesként pedig szinte bármelyik jól mutat. Kis fűszerkertünkbe, akár az ablakban, a teraszon vagy a kertben, tökéletes kis jelölő lesz, hogy mindig tudjuk, mit hová ültettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!