Otthon

2015.02.02. 11:37

Újra divat a fekete-fehér

A fekete általában a gyászhoz, és a fájdalomhoz kötődik, az éjszaka és a bűn színe. Manapság azonban az elegancia és a tűz színe lett.

Prevics Borbála

Prevics Borbála lakberendező szerint méltóság, misztikum, komolyság és kifinomultság jellemzi. Komolyságot, elmélyültséget és kiválóságot jelez. Nagy felületen nyomasztó hatású, bezártság érzetét kelti. Kis felületen azonban minden színnel alkalmazható, kiemeli hatásukat, kivilágosítja valamennyit. Fehérrel párosítva ünnepélyes hatást kelt. Optikailag csökkenti a teret. A rendkívül finom anyagok ellensúlyozzák igazán, mint a csillogó fekete márvány. Ha nem az egész fal fekete, néhány finom textil elegánssá teheti a hatást. A fekete ellen szól, hogy szűkíti a teret, ezért erősebb megvilágítást igényel. Ezért lakásokban kevésbé, inkább vendéglátóhelyeken, klubokban, bárokban, bemutatótermekben alkalmazható bátrabban. Egy ideje a fekete-fehér újra divat az enteriőrtervezésben, és manapság sokféle tapéta és csempe is készül ebben a színben. Kiváló háttér lehet világos bútorok, tárgyak hangsúlyozására. Ha a feketétől idegenkedünk, válasszunk inkább egy szürkés vagy antracit árnyalatot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!