Otthon

2015.03.30. 16:02

Tippek húsvéti koszorú készítéséhez

A virágok közül válasszuk az illatos nárciszt, a vidám jácintot vagy primulát, fürtös gyöngyikét, a tartós korallvirágot, vagy pozsgásokat – javasolja Lantos Krisztina virágkötő.

Tóth B. Zsuzsa

A koszorúalap egyik felére ragasszunk mohát, a másikat tekerjük be spárgával vagy rétet idéző világoszöld szőrös fonalmaradékkal. Ilyen sálat is használhatunk, turkálókban fillérekért találunk. A műrétbe ragasszunk apró színes filcvirágokat, kerámiagombákat, fa katicabogarakat, plüssméhecskéket, csibéket, tojásfigurákat! A mohát díszíthetjük fakéreggel, illeszthetünk rá kis madárfigurát, lepkéket. A koszorút egy spárgával, vagy szalaggal felköthetjük az ajtóra, falra, de egy bambuszrúdra erősítve cserépbe is állíthatjuk, hogy a bejáratot díszítse. Ebben az esetben a rudat apró kövekkel, kavicsokkal vegyük körül a cserépében, hogy biztosan álljon. Az edény tetejét díszíthetjük a koszorúhoz hasonlóan.

Az alapanyagokat felhasználhatjuk kaspóban vagy kis tálban, kerámiacserépben. Az aljába tegyünk kavicsot vagy ültessünk bele valamit a tavaszi virágok közül. A tetejét díszítsük mohával, fakéreggel! Jól mutat a mohára fektetett lapos kavicson egy kis színes katicabogár, lepke. Mellette két barna gomba forma, színes vagy csipkeszalagból kötött masni, a cserép szélére ültetve egy vidám manó. A szalaggal körbe is köthetjük az edényt. Mutatós dísz, ha egy spárgára vagy színes szalagra lepke vagy virág figurákat ragasztunk. Jól mutat a gyerekszobában girlandnak, a bejárati ajtón és egy keskeny falsíkon is.

Címkék#Húsvét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!