Otthon

2015.02.16. 18:04

Textil konyharuhák és papír törlőkendők

Anyósom szokta emlegetni édesanyja figyelmeztetését: a fehérneműt és a konyharuhát forró vasalással is fertőtleníteni kell! Milyen igaza volt.

Őrsi Ágnes

A műszálas fehérnemű korában a forró vas felejtős, de a konyharuhákra nagyon is javaslom megőrizni a régi kezelési technikát. A fiatalok figyelmét érdemes felhívni erre. Egy halom szennyes ruhában kakukktojás a konyharuha. Nem elég különválogatni a cuccost – fehér, tarka és sötét ruhákra. A konyharuha egészségügyi okok miatt nem kerülhet a zokni, fehérnemű, fehér póló, lepedő kupacba, pláne nem kímélő mosásba, hiszen más az igénybevétel és a szennyezettség, pár darab miatt főzőmosást beindítani meg nagyon drága mulatság.

Én összegyűjtök nyolc–tíz konyharuhát. Mosószódás forró vízben pár percig főzöm. Addig öblítem hideg vízben, amíg az utolsó öblítővíz tiszta nem marad. Akkor jöhet egy finom illatú öblítő. Egy körcsipeszre tíz konyharuhát lehet felakasztani. Száradás után forrón kivasalom mindkét oldalát. Nem marad más hátra: örülni a tiszta, puha, illatos konyharuháknak.

Nincs szükség erre a macerára, ha többrétegű konyhapapírt vagy más néven konyhai papír kéztörlőt használunk, de szerintem mindkettőre szükség van, a papírra is és a textilre is.

Címkék#konyharuha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!