Otthon

2016.12.16. 09:15

Szárnyas, vad és hal: a klasszikusokat is lehet könnyű ételnek készíteni

A megszokott, klasszikus menü helyett akár könnyebb ételek is kerülhetnek az ünnepi asztalra karácsonykor Mezőssy Zoltán vendéglős szerint.

Tóth B. Zsuzsa

- Az ünnepen nálunk otthon a hízott tanyasi liba sosem hiányozhat az asztalról, a csodálatos májával együtt. Lila káposztát és majonézes burgonyasalátát kínálunk hozzá köretként. Amellett saját magunk fogjuk a fogast, azt rántva készítjük, kaszinótojással és franciasalátával. Persze sokan ragaszkodnak a tradicionális ételhez, a halászléhez ilyenkor. Készülhet pontyból vagy harcsából.

A halászlé ne legyen túl csípős, ki-ki igazítsa az ízléséhez, a liba, kacsa mellé kiváló a párolt káposzta
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Az első sütés mézeskalács otthon már az ünnepi készülődés alatt elfogy, az adventi várakozás időszakát édesíti meg. Az utolsó napok egyikén még süthetünk néhány tepsivel karácsonyra. Amennyiben azonban könnyebb ételekre vágyunk, friss pisztrángot készítsünk kékre főzve, könnyű párolt zöldséggel, vagy petrezselymes burgonyával. Készíthetünk valamit jérce- vagy pulykahúsból, párolva, esetleg grillezve. Desszertként kínálhatunk például gyümölcssalátát, fagylaltot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!