Otthon

2015.02.16. 18:07

Snájdig fiatalember

Snájdig fiatalember, majd meglátja – mondja az öreg a bajusza alatt mosolyogva, miközben fél kézzel megkapaszkodik a kerítésben.

Tóth B. Zsuzsa

– Iszik egy kupicával? A birsből főztem – teszi hozzá noszogatva.

A szóban forgó fiatalember az új kertszomszéd, akinek Jóska bácsi még az ősszel kiadta a megüresedett parcellát az enyém mellett. Télen ritkán futunk össze az öreggel, én legfeljebb kivermelés ürügyén szaladok le néha. Ő meg, bár ott lakik, begubózik. Tévézik, internetezik, a fészbukon Bálint gazda tanácsait és a világ legszebb strandjairól készült panorámás képsorokat osztogatja meg. Aki nem reagál minderre, azt könyörtelenül kitörli az ismerősei közül. Még ha azok egykori katonatársak, honvédségi kollégák is.

Szóval, nem láttam még a friss bérlőt, de ha az öreg alezredes azt mondja, akkor úgy is van: nem lesz gond vele. Felesleges még csak attól is tartani, hogy felveri majd a gaz a földet.

– Ha mégis elhanyagolná, visszaveszem a kertet. Ezt megmondtam neki is, mint annak idején magának. Emlékszik? De felét már fel is ásta, szorgalmas, na. Mondom, snájdig egy fiatalember, tetszeni fog magának, majd meglátja. Úgy nyolcvan körüli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!