Otthon

2015.03.23. 11:45

Öltöztessünk mindent tavaszi díszbe

Pár nap múlva itt a húsvét, ideje a lakást és az erkélyt, udvart is tavaszi, ünnepi díszbe öltöztetni.

Tóth B. Zsuzsa

Lantos Krisztina virágkötő számtalan ötlettel segít, hogy akár otthon magunk is kidekoráljuk környezetünket. Mindössze néhány kellék, egy kis kreativitás, fantázia, kézügyesség szükséges hozzá. A munkák egy részébe a gyerekeket is bevonhatjuk.

Lantos Krisztina virágkötő szerint magunk is elkészíthetünk számos tavaszi dekorációt a lakásba(Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A természetben számos dolgot találunk, ami alkalmas a díszítéshez. Például apró ágak, száraz fakéreg darabok tehetnek jó szolgálatot. Szedjünk barkát, rügyező ágakat, például aranyesőt, virágoztassuk a metszésnél leeső gyümölcsfa ágakat! Hajtassunk búzát, az ünnepre szép zöld lesz, meg is ehetjük majd. Valószínűleg akad otthon spárga, drót, rossz virágcserép, kerámia kaspó, fém locsolókanna, a kertben kövirózsa, lapos kavics. A fiókból vegyük elő a maradék színes szalagokat, csipkéket! A gyerekek kinőtt, színes gumicsizmáiba állítsunk barkaágakat, akasszunk rá apró tojásokat! Beszerezhetünk koszorú alapot szalmából vagy mohából, kis színes tálkát, pár centis virágcserepet, apró színes kerámia gombát, virágokat, lepkéket, fából készült katicabogarakat. Vásárolhatunk élethű madárfigurát, mohát, kerámiából készült manócskákat, tyúkokat, nyulakat, színes fém kis locsolókannát, üveg félgömböt, színes filcdarabot, fagolyót, gyöngyöt.

A virágok közül válasszuk az illatos nárciszt, a vidám jácintot, vagy primulát, fürtös györgyikét, a tartós korallvirágot, vagy pozsgásokat!

A koszorúalap egyik felére ragasszunk mohát, a másik felét tekerjük be spárgával, vagy zöld rétet imitáló világoszöld szőrös fonalmaradékkal. Ilyen sálat is használhatunk, turkálókban fillérekért találunk. A műrétbe ragasszunk apró színes filc virágokat, kerámia gombákat, fa katicabogarakat, plüss méhecskéket, csibéket, tojás figurákat. (Folytatjuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!