Otthon

2017.01.23. 09:39

Nem kell feltétlenül kidobni az adventi díszeket

Az év végi ünnepek elmúltával sokszor sajnálunk megválni a szép lakás dekorációktól, amelyeket drágán szereztünk be, vagy sok munkával, fantáziával magunk készítettünk. Hosszúnak tűnik az a közel egy évnyi idő, amikor újra elővehetjük a legszebb darabokat. Néhányat azonban kis átalakítással megmenthetünk a még előttünk álló téli időszaknak.

Tóth B. Zsuzsa

Az adventi koszorúk, karácsonyi ajtódíszek, asztali dekorációk egy része még elöl maradhat a lakásban, így akár a február is ugyanolyan hangulatos és ünnepélyes lehet, mint a december. Ha már télen későn jön fel a nap és korán sötétedik, akkor legalább otthon használjuk ki a még hosszú estéket valami jóra! Játsszunk a fényekkel! A fényfüzérek, az ablakban elhelyezett világító dekorációk vagy gömblámpasorok ilyenkor is nagyon hangulatossá teszik a mindennapokat. Egy lámpafüggöny, vagy gömblámpa sor, csillag alakú lámpás maradhat a szoba ablakában, a könyvespolcon, vagy a falon.

Az adventi koszorú egyes részei tovább díszíthetik a  lakást

A bejárati ajtón a koszorúk, különböző lifegők vagy füzérek egy kis átalakítással tovább díszíthetnek. Szedjük ki belőlük az esetlegesen hervadó növényeket, levéltűit hullató fenyő ágakat, kifejezetten karácsonyi díszeket, leégett gyertyákat. A helyükre kerülhetnek száraz virág díszek, moha, zuzmó darabok, manó, tavasz-tündér figurák, színes masnik. Egy jeges hatású koszorú is jól mutat még. A plédek, vastag párnahuzatok és puha szőnyegek még mindig kiemelt szerephez jutnak. Divatosak a drapp árnyalatai, a meleg barnák a kötött anyagok és a filmnyomottak. Puha, meleg műszőrmés huzatot is varrhatunk, egy jó minőségű báránybőr utánzat az ágy előtt elhelyezve is nagyon hangulatossá teszi a hálószobát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!