Otthon

2017.01.16. 09:14

Modern formák és faminta a fürdőszobában

A fürdőszobai berendezések kiválasztásánál megfontolandó alapvetés: az alacsonyabb árak általában nem párosulnak magas minőséggel, és egy-egy meghibásodás esetén akár a sokszorosát is kifizethetjük annak az összegnek, amit korábban megspóroltunk – hangsúlyozta Süle Péter, az egyik pápai fürdőszobaszalon értékesítője.

Polgár Bettina

Süle Péter kifejtette, az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett famintás csempék, és keresettek az ezekkel harmonizáló járólapok is. Mint mondta, jellemzően a meleg színek, a barna különböző árnyalatai dominálnak, melyek rendkívül sokrétűen kombinálhatóak, azonban már arra is volt példa, hogy az egyéni igényeknek megfelelően szürkésfehér famintás hatású lapot kértek tőlük.

Süle Péter szerint az utóbbi időben kifejezetten kelendőek az úgynevezett famintás csempék. Jellemzően a meleg színek, a barna különböző árnyalatai dominálnak, melyek rendkívül sokrétűen kombinálhatóak

– A famintás csempék nagyon jól mutatnak a fürdőszobák falán, ehhez pedig remekül passzol a kád elejét, vagy a zuhanykabin belsejét díszítő mozaikos csempe. A különféle szín- és stílusvariációk tárháza pedig szinte határtalan – magyarázta a szakember.

Kiemelte, kifejezetten felkapottak a modern összhatást keltő komplett fürdőszobabútorok is. – Ezek jellemzően süllyesztett fogantyúval és ajtócsillapítóval vannak ellátva, ami meggátolja az ajtó becsapódását, emellett a meleg fehér fényt adó spotlámpa helyett jellemzően kékes színnel világító LED-izzót alkalmaznak az újabb modelleknél. Az ilyen komplett fürdőszobabútorokban megtalálhatunk mindent, ami elvárásként felmerülhet, ebből kifolyólag eléggé keresettek is – emelte ki Süle Péter.

Felkapottak a modern összhatást keltő komplett fürdőszobabútorok

Rámutatott, az utóbbi években elterjedtté váltak az épített zuhanyzók, melyek lényegesen tartósabbak és könnyebben tisztíthatók a zuhanykabinokkal szemben, amiket már egyre ritkábban, inkább csak szükségmegoldásként keresnek a vásárlók. – Az olcsóbb kabinok azért is vesztettek népszerűségükből, mert ezekben gyakran meghibásodnak a zuhanygörgők, melyek cseréje elég költséges – tette hozzá a tapasztalt szakember.

Elmondta, a fürdőkádak tekintetében leginkább a hagyományos típusúak és az általános méretűek kelendőek, hiszen egy nagyobb, 150-szer 150 centiméteres kádba körülbelül 300 liter vízre van szükség, így ezek használata meglehetősen költséges. – A hidromasszázs-rendszerrel ellátott kádak iránt ugyancsak csekély az érdeklődés, mivel amellett, hogy ezek elég drágák, a vízkövesedés is számos gondot okozhat esetükben, ugyanis könnyen eldugulnak a csövek – árulta el Süle Péter.

Hozzáfűzte, legtöbben 50-60 centiméter szélességű mosdókat építtetnek be, az ennél kisebbek használata már nem igazán kényelmes. – Van, aki a szögletes, más az ovális formákat kedveli. Az öntött márvány mosdók ugyan drágábbak, azonban manapság egyre többeknek esik erre a választása, mert a kerámiával szemben simább a felülete, szebb a kidolgozása – nyújtott betekintést a pápai fürdőszobaszalon értékesítője. Mint mondta, a WC-csészék esetében pedig kedvelt újdonságnak számítanak a belső perem nélküli típusok, amik higiénikusabbak és a tisztításuk is könnyebb.

A szakértő tapasztalatait összegezve azt tanácsolta, a fürdőszobai berendezések kiválasztásakor ne csak az árat és az esztétikumot vegyük számításba, hanem legyünk előrelátóak, hiszen az olcsóság általában nem jár együtt a magas minőséggel, és egy-egy meghibásodás esetén akár a sokszorosát is kifizethetjük annak az összegnek, amit korábban megspóroltunk. – Ha egy gyengébb minőségű csaptelep mellett döntünk, és az később meghibásodik, néhány óra alatt jelentős mennyiségű víz öntheti el a fürdőszobánkat, a beázás pedig nagyon komoly és rendkívül költségesen javítható károkat okozhat. A fürdőszobai berendezések a nagy víznyomásnak és a vízkövesedésnek egyaránt ki vannak téve, ezért nem célszerű ezeken spórolni, hiszen az olcsóbb termékek nem biztos, hogy hosszú életűek lesznek – zárta gondolatait Süle Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!