Otthon

2017.04.28. 17:18

Kössük magunk a ballagási csokrot

A költségek határa ilyenkor persze a csillagos égig is érhet, de vannak apróságok, amelyekkel sokat spórolhatunk és elismeréseket szerezhetünk a családtagok, vendégek részéről.

Tóth B. Zsuzsa

Lantos Krisztina virágkötő szerint magunk is elkészíthetjük a virágcsokorhoz, ballagási ajándékhoz illő kiegészítőket, szalagokat, apró figurákat, amelyek aztán szép, személyes emlékek maradnak és  az iskolai tarisznyával együtt végig kísérhetik a diákok életét. Még éppen van egy kis  idő nekilátni a barkácsoláshoz, szabás-varráshoz

Maradék színes textilekből apró baglyokat varrhatunk, akár kézzel is. Fekete anyagból, kis színes fonallal készíthetünk például apró ballagási kalapot. Selyem szalagokra írhatunk idézetet, vagy előzőleg papírra nyomtatva azt felragaszthatjuk. Az idézet származhat a ballagó kedvenc zenekarának egyik dalából, vagy lehet az egy találó versidézet, esetleg egy, a családban már szállóige számba menő mondás. Örök gyerekeknek színes, mókás kis mese figurák, csipke szalagok, tarka gombok díszíthetik a csokor szalagját, de a ballagó diák kedvenc hobbiját is megjeleníthetjük így.

Egyedi csokrot készíthetünk magunk is ballagásra, apró, maradandó ajándékkal
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Például kis szakácssapka, pincér kötény, motor, vagy bicikli figura, apró pénzérmékről alufóliával készült nyomat, hangszerek sziluettjének mása, állatfigura díszítheti a csokrot. A csokorba csempészhetünk ajándék képpen egy pendrive-ot, amely jól jön majd a továbbtanulásnál is. Tegyünk rá hosszú szalagot, úgy kössük a virágok közé, nehogy elvesszen az ünnepség forgatagában. Az apró hordozható adattárolókból helyes kis figurásak is kaphatóak, például apró gitár, mesefigura, violinkulcs, fényképezőgép, vagy lányoknak szív, virág  alakú.

Divatosak a selyemvirággal megpakolt, női táskát imitáló, különleges csokrok is, amelyeket a ridikülhöz hasonlóan a kezükben foghatnak a lányok. Ha kedvünk és időnk van, akár apró tarisznyát is varrhatunk a fenti díszekkel dekorálva, vagy az adathordozó tartójának egyben. Amennyiben  pedig idén csak a lakást díszítjük mire a vendégek megérkeznek, a cserepes virágba szúrhatunk egy-két kis hurkapálcikára ragasztott baglyot, kalapot, tarisznyát.

Ballagási csokorba való színes, idézettel, rajzzal díszített szalagot hosszában elfektetve egyszerűen  díszíthetjük az  asztalt, de akár köthetünk néhányat a székek háttámlájára is. Ahhoz illő színű papírszalvétát válasszunk a terítékhez.  Csak aztán majd ne csodálkozzunk, ha a következő családi ballagásra már minket kérnek fel a hasonló apróságok elkészítésére és a lakás feldíszítésére. A most megmaradó felesleget éppen ezért talán nem is árt előrelátóan eltenni a következő hasonló ünnepre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!