Otthon

2014.04.07. 17:51

Húsvét előtti nagytakarítás

A tél vége után időszerű a házak, lakások alapos takarítása, amit még a húsvéti vendégjárás előtt végzünk el.

Varga Ibolya

A természetes módszereket használó háziasszonyoknál nemcsak a konyhában, de a fürdőszobában is találni legalább egy liter ecetet: a felmosástól a vízkőoldáson át szinte mindenre használható. Az ecet általános fertőtlenítő és vízkőoldó szer, tehát a takarítás minden fázisánál bevethető. A felmosóvízbe téve ugyanúgy segít, mint a pult, az ajtó, vagy akár a redőny letörlésénél. A hűtő mosásánál se hagyjuk ki a vízből, hiszen szagtalanít és fertőtlenít egyszerre.

Az elektromos gépeket kikapcsolt állapotban enyhén nedves ecetes-vizes ruhával töröljük át, így néhány baktériumot is elpusztíthatunk. A lakásban idővel minden vizes helyiséget elcsúfít a vízkő, de az ecet rendszeres használatával minden tiszta és csillogó maradhat. A fürdőszobában a kádat, csapokat, csempét, vécét tömény ecettel súroljuk, ha szükséges, némi szódabikarbónával párosítva. Ugyanez igaz a konyhai csapra és mosogatótálcára. Ha a csaptelep szűrője akadozik, egy éjszakára hagyjuk ecetben állni, másnapra vízkőmentes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!