Otthon

2015.01.26. 10:36

Heti tipp - Arany és ezüst színek a lakásban

Az arany a magas minőséget szimbolizálja, a presztízs érzését kelti. Fény, bölcsesség, vagyon, isteni hatalom, megvilágosodás, halhatatlanság, a dicsőség jellemzi.

Meleg, ragyogó szín, jó visszaverő tulajdonságokkal. A narancs és a sárga összekeveréséből jön létre. Jókedv, tettrekészség, optimizmus és boldogság jellemzi. Idegerősítő hatású, kedvezően hat a cukorbetegségre, hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti.

A lakberendezésben az aranyat drágasága miatt inkább felületi bevonóanyagként használják. Óvatosan kell bánni vele. Erőszakossága miatt inkább kiegészítő színként alkalmazzuk szobrok, különféle dísztárgyak, értékesebb lámpatestek, antik bútorok, képkeretek díszeinek felületeire.

Az ezüst és árnyalatai hideg hatást keltenek, idegennek, távolinak és magányosnak hatnak. Hűvösség, gazdagság, tisztaság jellemzi. A lakásokban ritka a valódi ezüstszín. Jeges, kemény, kíméletlen. A túlzott ezüst giccses hatást kelthet. A lakberendezésben kortalanságával jól megfér a klasszikussal és a modern stílussal is.

Prevics Borbála
lakberendező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!