Otthon

2015.01.12. 12:46

Heti tipp - A rózsaszín hatásai

A rózsaszín szép és ártatlan szín, a gyengédség, a biztonság színe. Árnyalatai vidámak, pozitív és nőies hangulatot árasztanak.

Egy pszichológiailag erőteljes szín, ami nyugtatóan hat, de ha túl sokat használunk belőle, elerőtlenít és kimerít. Pihenteti a fizikai testet, étvágyserkentő; a fogyókúra ellensége. Szeretetre ösztönöz, önbizalmat ad, növeli a pulzusszámot, fokozza a szerelmi vágyat. Tágas térben is barátságos, „kuckó” érzetét kelti. A pirosnál alkalmasabb nagy falfelület lefestésére, és sokkal többféle színt helyezhetünk el benne. Könnyű és habos, a kislányok különösen kedvelik. Vonzza a szemet, állandóan a vizuális középpontba tolakszik, épp ezért könnyen elunható. Gyakran érezhetünk ebben a színben valami mesterségeset vagy mesterkéltet. Olyan tárgyakon érdemes használni, amelynek színét könnyű változtatni. Megvilágíthatjuk hideg vagy meleg fénnyel. Válasszunk rózsaszínt, ha gyengédségre, védelemre, nyugalomra vágyunk!

Prevics Borbála
lakberendező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!