Otthon

2015.01.05. 10:10

Halászháló mint lakásdísz

Személyes tárgyaink, szép emlékeket felidéző képeink elhelyezésével barátságossá és meghitté tehetjük otthonunkat. Sokszor praktikus célokat is szolgál, ha személyes eszközeinket egyedi dekorációként használjuk fel.

Tisler Anna

Halászhálóra tűzött cédulák emlékeztetik Donátot a következő napok teendőire. A középiskolás fiú szobájának mennyezetéről lóg le a háló, amelyet édesanyja, Szász Ildikó talált ki és szerelt fel. A kamaszfiú szobáját nem csak különlegessé teszi a dekoráció, de a cédulák is mindig szem előtt vannak.

A fiú kérésének megfelelően sötétzöldre festették a szobájának falait. Ha besüt a nap, a mennyezetről lelógó diszkógömbök szórják a fényt. Ildikó hamarosan egy falra festett piros autóval szeretné meglepni fiát. Az autó kerekei falra szerelt dísztárcsák lesznek, amelyek ezüst színükkel feldobják az ágy fölötti részt.

Szász Ildikó személyes emlékeket felidéző díszekkel teszi barátságossá otthonát (Fotó: Tisler Anna)

– Lakásunk sokkal barátságosabb akkor, ha olyan dekorációkkal vesszük körül magunkat, amelyekhez emlékek fűznek, vagy amelyeket mi magunk készítünk – mondta Szász Ildikó.

Egy családi összejövetelen, barátokkal közös programon készült fotó, kiránduláson vásárolt képeslap bekeretezve nem csupán jól mutat a falon, hanem szép emlékeket is ébreszt. Keretet sem csak vásárolni lehet, hanem saját magunk is készíthetünk. Kemény papírból például, amelyet kedvünk szerint festhetünk le, díszíthetünk fonallal, gyöngyökkel, apró kövekkel. Ildikó a tél kezdetén madáretetőt helyezett ki a terasz elé. Ha ideje engedi, figyeli a lakmározó madarakat, miközben fotózza őket. Pálmával, a nyolcadik osztályos lányával gyakran sétál a városban, a környező erdőkben, amikor szintén viszi magával a fényképezőgépet. Amatőr természetfotósnak vallja magát, főként a napfelkeltét és a naplementét szereti fotózni. A neki legjobban tetsző képeket nagyítja, bekeretezi és kiteszi a lakásnak abba a helyiségébe, ahova a hangulata és a színvilága miatt leginkább illik.

A fia szobájába halászhálót szerelt fel, amely dekoratív és praktikus is

A konyha fehérségét saját készítésű gobelinkép, piros lámpabúra valamint fehér alapon mintás függöny dobja fel. Az előszoba falán egy kifeszített horgászháló van, amelyen gyöngyből készült, különféle méretű csillagok függnek.

A lakásban a zöld növények uralják a terepet. Ildikó maga szaporítja, neveli, gondozza őket, a családtagjait is ellátja velük.

– A lakás ideális hely a zöld növényeknek, ugyanis sok fényt kapnak. Leveleiket sörrel mosom le, mert így élénkebbé válnak a színek. A nagy meleg nem tesz jót nekik, ezért a fűtőtestektől távolra helyeztem el őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!