Otthon

2014.10.13. 16:02

Gyakori probléma a penészesedés

A leggyakoribb burkolatproblémák megoldási lehetőségeiről tájékoztatta lapunkat Fülöp Zoltán, a ragasztókat, fugázóanyagokat forgalmazó egyik cég munkatársa.

Csokorba szedte a megoldásokat, amelyekkel a burkolat felszedése nélkül kijavíthatjuk a hibákat.

Gyakori probléma penészesedés. A párás, nedves helyiségekben, mint a fürdőszoba és konyha, a megtelepedő penészgombák és spóráik olyan allergéneket terjesztenek, amelyek komoly betegségek melegágyai, mint például az egyre gyakoribb asztma és légúti problémák. Szerencsére van megoldás, nem kell egyből kikaparni és újracsináltatni a fugát. Léteznek speciális tisztítószerek, amelyekkel megtisztítható a felület, ha pedig valaki nem szívesen használ vegyi anyagokat, akkor készíthet házi súrolószert is. Természetesen a legjobb védekezés a megelőzés. Ma már van olyan fugázóanyag, amelyet nem kedvelnek a penészgombák. Az ilyen speciális fugának a felülete sima és tömör, nem ereszti át a vizet, tehát nem tapadnak meg rajta a penészgombák. (Folytatjuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!