Otthon

2014.10.20. 15:54

Burkolatproblémák megoldásai

A leggyakoribb burkolatproblémák megoldási lehetőségeiről tájékoztatta a Naplót Fülöp Zoltán, a ragasztóanyagokat, fugázó-anyagokat forgalmazó egyik cég munkatársa.

Kollégáival csokorba szedték a megoldásokat, amelyekkel a burkolat felszedése nélkül kijavíthatjuk a hibákat.

Az előző számunkban megtárgyalt penészedésen kívül gyakori probléma, hogy a fugázóanyag felülete elszíneződik, foltosodik, és már nem nyújt olyan esztétikus látványt, mint eredeti állapotában. A megfakult fuga azonban könnyen felújítható.

Ekkor a különféle fugafelújító festékek jelenthetnek megoldást. Ezek használata egyszerű, a szivacsfejjel ellátott műanyag tubussal, esetleg ecsettel átkenhetjük a padló- és falburkolat fugáit. Ezt gyakorlatilag csak végig kell húzni a csempék között. A fuga eredeti színével megegyező, vagy annál sötétebb tónusú felújító festéket általában elég egyszer felvinni. Azonban, ha világosítani szeretnénk a fugákat, legalább háromszor-négyszer ismételjük meg a műveletet.

Következő héten a fuga kipergését tárgyaljuk.

Fülöp Zoltán szakértő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!