Otthon

2014.11.03. 14:30

Aranykezű foltvarrók tábora

Kislőd - Az Aranykezek foltvarró csoport táborában a megye több pontjáról érkező lányok, asszonyok tanulhattak.

Tóth B. Zsuzsa

A háromnapos képzést Valentyina Kercsó oktató vezette, aki Oroszlóról érkezett. A foltvarrók pedig Pápáról, Zircről, Márkóról, Tapolcáról és Sárvár környékéről utaztak Kislődre, hogy érdekes fortélyokat tanuljanak a szakértőtől. A táborban különféle használati tárgyak, telefontokok, táskák készültek, de a szorgos asszonyok végre megtanulhatták a szabad gépi tűzést is, amely régi vágyuk volt. 



Balról Valentyina Kercsó oktató, mellette Egervölgyi Dezsőné Zircről, és márkói, kislődi foltvarrók (Fotó: Györkös József)

Bódis Zoltánné szakkörvezető elmondta lapunknak, hogy jó hangulatban tanultak a foltvarrók, akiket a helyi hölgyek vendégül is láttak. Az egyébként hároméves csoportban jelenleg hét tag varr, ők a középkorosztályt és a nyugdíjasok korosztályát képviselik. A fiatalokat tartósan még nem sikerült becsalogatniuk a csoportba. Amikor csak tehetik, az ország különböző pontjaira utaznak, hogy más klubokban is tanuljanak, de munkáikat szívesen be is mutatják a falunapok alkalmával. Bódisné, Magdi vall-ja, hogy a foltvarráshoz sok idő, türelem, kitartás kell, és akkor eredményt is várhatunk tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!