Otthon

2014.10.27. 10:57

Heti tipp - A tökéletes burkolatért

A leggyakoribb burkolatproblémák megoldási lehetőségeiről tájékoztatta a Naplót Fülöp Zoltán, a ragasztóanyagokat, fugázóanyagokat forgalmazó egyik cég munkatársa.

Kollégáit is megkeresik a vásárlók, felhasználók különféle gondjaikkal, amelyek sok esetben egyszerűen orvosolhatóak szakember nélkül, házilagos kivitelezéssel is. Olvasóink számára a közelmúltban csokorba szedték mindazon megoldásokat, amelyekkel a burkolat felszedése nélkül kijavíthatjuk a hibákat. Az előző számainkban a penészedés és a fuga elszíneződésének a megoldási lehetőségeit mutattuk be, most pedig a fuga kipergésének problémáját tárgyaljuk.

Ha a fuga kitöredezik, kipereg a lapok közül, az a nem megfelelő bedolgozás következménye. Ekkor sajnos nincs más megoldásunk, minthogy kivéssük a málló darabokat, majd a rést gondosan kitisztítjuk, kimélyítjük, és beszerezzük az eredeti színű és márkájú fugázót. Ugyanis azzal kell majd a hiányzó részt, a réseket feltöltenünk. A fugázómassza tökéletes résbe simításához például fugázó gumit, vagy mondjuk egy keskenyebb műanyag spatulát célszerű használni. Ügyelni kell arra, hogy a javított résznél a fuga és a lap közti szintkülönbség megegyezzen az eredetileg fugázott lap és a fuga szintkülönbségével. Így talán elkerülhető, hogy fel kelljen szedni a burkolatot.

Címkék#burkolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!