Otthon

2014.09.15. 15:32

A szomszéd kertje

Fordulópont az idei esztendő. Harmadik éve bérlem a kertet a nyugdíjas alezredes Józsi bácsitól, aki hajdanán végigmért és kijelentette: ” De aztán ha gazos lesz, visszaveszem ám! Rebarbarát nem ültethet, csicsókát se! Mert ha megunja, áshatom ki én.”

Tóth B. Zsuzsa

Világos. A sóska és a fűszernövények jelentik az évelő-határt, a kert így is felülmúlta minden reményemet. Borsótól a hagymákon át a paradicsomerdőig, káposzta félékig minden megterem. Az elején tudtam, hogy éves szinten csak petrezselyemzöldre a bérlet többszörösét fizettem eddig. Nem beszélve a stresszt levezető kapálásról, krumplibogár szedésről.

A közeli patak vizet ad, a szomszéd elhagyott kertje csalánt a tetvek elleni küzdelemhez. Jóska bácsi egy öreg fémhordót áttelepített hozzám, érik a komposzt. Szemmel és szóval tart, átad egy kötényre való almát, szilvát. Tavasszal azonban kezében három kóró félével támaszkodott a közös kerítésre. „Szeder. Ültesse el, ez a bizalom jele. Emlékszik?”

Címkék#kert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!