Otthon

2014.12.08. 14:04

A sokoldalú kék

A kék intellektuális szín, szimbolizálja a reményt és a hűséget. Nyugtatja az elmét és segíti a koncentrációt. Jótékony hatással van az asztmára, valamint magas vérnyomásban szenvedők vagy hiper-aktív gyerekek szobájába kifejezetten ajánlott. Nyugtató hatása a zöldnél is erősebb.

A türkiz gyulladások kezelésére, immunrendszer erősítésére, az indigókék fájdalomcsillapítónak kiváló. Vigyázni is kell vele, mert felerősíti a szagokat, elveszi az étvágyat. Fogyókúra idején használjunk kék égőt a hűtőszekrényben!

Észlelhetjük hidegnek, érzelemmentesnek és barátságtalannak is. A tágasság színe, kis alapterületű helyiségekben ideális, de ne alkalmazzuk olyan szobában, ahol kevés a napfény vagy sötét van.

Hidegérzetet kelt, ezért, ha fázósak vagyunk, bánjunk csínján vele, és akkor is, ha hajlamosak vagyunk a depresszióra. Kiegészítő színe a narancssárga. A különböző kékek nagyon jól mutatnak együtt, és különleges hatást érünk el, ha a zölddel kombináljuk.

Frissessége miatt jól illik a nappalihoz, ugyanakkor tisztasága és a vízzel való kapcsolata miatt legtöbben elsősorban a konyhához vagy fürdőszobához társítják.

Szépen mutat a kékben a fehér, a színes és a pasztellszínek is. Háttérszínként nagyon hatásos, nyers fával és saját árnyalataival is végtelen számban variálhatjuk.

Prevics Borbála

lakberendező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!