Otthon

2014.12.01. 15:45

A kreativitás egy életmód

Gyöngyből fűzött csillagokkal, dekupázs technikával készített gyertyával, dobozokkal csinosítja otthonát Szász Ildikó.

Tisler Anna

Kinőtt, megunt ingből párnahuzatot, táskát varr, nyaklánc medáljába fotókat nyomtat. A falra akasztható ékszertartón mindig kéznél vannak a láncok, fülbevalók, karkötők, amelyeket szintén maga készít. A kétgyermekes édesanya, Szász Ildikó, nem csupán saját otthonát teszi szebbé saját munkáival, hanem ajándékba is adja szeretteinek azokat.

- Az ékszertartónál egyszerűbb dolgot nehéz elképzelni mutatja, majd elmeséli, hogy egy parafa táblát bevonunk textillel, rajzszögeket szúrunk bele, majd feltesszük a falra. Jól mutat, és az ékszereket sem kell keresgélni.

Szász Ildikó rendkívül kreatív asszony

Szász Ildikó karácsony előtt gyöngyből csillagokat készít. Mint megtudtuk tőle, a nagyobb méretű csillaghoz vásárolja az alapot, de mind a kicsi, mind a nagy csillag összefűzéséhez damilt is lehet használni.

A színeket úgy válogatja, hogy szépen mutasson a helyiségben, ahova szeretnénk majd tenni.

- Néhány színes csillag nagyon hangulatossá teszi a függönyt - mondja -, vázába fenyőágakat teszek, azokra is akasztok csillagokat. Az ajándék csomagolására is teszek díszt. A gyertyát is egyedivé tehetjük, ha a szalvétából kivágott figurákat dekupázsragasztóval ráragasztjuk. Saját fotót is ragaszthatunk, ha vékony papírra kinyomtatjuk azt.

Csillagdíszek és saját kezűleg készített ékszerek a fali tartón

Ildikó a használt ingekből is szép használati tárgyakat készít.

Most éppen egy férfiinget alakít át Ildikó táskának, amelyet még egy nyakkendővel is érdekesebbé tesz. A használt, megunt pólóból, ingből egyedi párnahuzatot készít.

Használt ingből válltáska

A kinyomtatott, bekeretezett saját vagy családi fotó nemcsak hangulatos, hanem szép emlékeket is felidéz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!