Otthon

2015.03.02. 14:30

A jó párna kiválasztása

Mivel életünk jelentős részét alvással töltjük, célszerű kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő pihenéshez szükséges felszerelésre.

Szabó Erzsébet

Napjainkban népbetegségnek számítanak a gerincproblémák, amiért nem csupán a mozgásszegény, stresszes életmód, a túlsúly és az ülőmunka felelős, hanem a rossz fekhely is. Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak gerincük egészségét figyelembe véve matracot, s ennek jegyében célszerű lenne a tökéletes párna beszerzésére is ügyelni. Az utóbbi időben a legnépszerűbb darabok a memóriahabos változatok, amik leveszik a terhet a vállakról és a nyakról, ezáltal a gerincről. Ezek különféle formákban és méretekben kaphatóak.

A párnák anyaga nyitott szerkezetű, légáteresztő, antiallergén, ideális hőmérsékletet biztosít, miközben kedvezően hat a vérkeringésre, csökkenti az alvászavarokat, gerincproblémákat, enyhíti a fájdalmat. Legnépszerűbb változataik közé sorolhatjuk az anatómiai párnákat, amik kiválóak a háton, illetve oldalt szívesen alvók számára. Azok, akik inkább hason alszanak, mindenképpen kisméretű és lapos párnát válasszanak, így biztosíthatják gerincük számára a legtermészetesebb pozíciót. Ilyenek a memóriahab-darabokból készült, továbbá a mikro szállal töltött puha párnák. (A paplanválasztással folytatjuk.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!