Otthon

2017.04.27. 10:29

A fürdőszoba lámpa fali vagy mennyezeti legyen? (x)

A fürdőszoba lámpa a helyiség nélkülözhetetlen eleme, mely azonban nem csak a megfelelő fényről, hanem a fürdőzéshez ideális hangulatról is gondoskodik.

A kínálat rendkívül széles, így felújítás vagy építkezés során sokan állnak tanácstalanul a sokféle fürdőszoba lámpa előtt. Mi alapján érdemes választani? Mely típus lenne a megfelelő a helyiség adottságainak? Legyen elsődleges az ár, vagy ennél sokkal fontosabb a minőség? Ilyen, és hasonló kérdésekre keressük a választ cikkünkben.

Ablakkal vagy anélkül?

Amit elsőként érdemes megvizsgálnunk, az a helyiség kialakítása. Egyre több ingatlanban ablakkal is rendelkezik a fürdőszoba, de a régi építésűek, valamint a panelek esetében még mindig egy ablaktalan, világítás nélkül sötét helyiségről beszélhetünk. Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy ablakos fürdőszobával rendelkezünk, természetesen akkori is célszerű gondoskodni a világításról. Nem ritka, hogy csak reggel és a munka után az esti órákban használjuk a helyiséget, tehát a fürdőszoba világítás kiemelt jelentőséggel bír. Akkor sincs ez másként, ha ablak nem kap helyet itt. A különbség a nappali használatban rejlik, továbbá abban, hogy a természetes fény lehetőséget teremt a szobanövények kád környékén történő elhelyezésére.

Fali vagy mennyezeti?

Az elter.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy a vásárlók fürdőszoba lámpa vásárlás során a mennyezeti típust szinte kivétel nélkül előnyben részesítik. Amennyiben a helyiség méretei engedik, úgy a fali változat is kedvelt, hiszen segítségével hangulatos fényeket teremthetünk a fürdőzés mellé. A fürdőszoba ma már nem csak a tisztálkodás helyszíneként szolgál, hanem a felfrissülés és az otthoni wellness élmények színtere is. Ha nagyméretű fürdőszoba pultnak is örvendhetünk, akkor megéri a süllyesztett világításon is elgondolkodni, ami ideálisnak bizonyul a kádban romantikázás mellé éppen úgy, mint az esti fogmosáshoz.

Fókuszban a biztonság

Essen bármelyik fürdőszoba lámpa típusra is a választás, nagyon fontos, hogy kizárólag olyan darabokat helyezzünk el a helyiségben, melyek kifejezetten ide lettek kialakítva. A fürdőszobai lámpák burkolatukat illetően megfelelnek a vizes helyiség által megkövetelteknek és így garantáltan biztonságosan üzemeltethetjük azokat. Közvetlenül a tusoló mellé vagy a kád fölé nem érdemes világításra alkalmas eszközt helyezni, de a helyiség közepére tett mennyezeti világítás, vagy a bejárati ajtó melletti fali változat jó döntésnek számítanak.

Tükrök és fények

Ha van rá mód, akkor ne közvetlenül a tükrök környékén helyezzük el a mennyezeti világítást, ezzel ugyanis olyan árnyék viszonyok keletkezhetnek, melyek nem túl előnyösek például sminkelés alkalmával. Érdemes akár szakember segítségét is kérni akkor, ha nagyobb fürdőszobával rendelkezünk, és abból szeretnénk a legtöbbet kihozni a fényviszonyok tekintetében is.

Ma már otthonunk kényelmét sem kell elhagyni annak érdekében, hogy minőségi szépség-és testápolásban legyen részünk. Egyre többen vannak, akiknek fürdőszobájában prémium kategóriás testvajak és fürdőolajak sorakoznak, melyekkel a fürdőzés és a felfrissülés igazi élmény lehet. Fontos, hogy még a mindennapi rohanásban is szakítsunk időt saját magunkra, hiszen a töltődésre szánt idő sokszorosan megtérül majd a teherbírást, az energikusságot és a közérzetet illetően. A fürdőszoba felújításakor gondoljunk a fürdőszoba lámpa körültekintő kiválasztására is, ugyanis egy-két ideális darabbal sajátos, ízléses és hangulatos hatást kelthetünk a helyiségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!