Otthon

2009.10.19. 12:11

Kedveltek a natúr színek - Újdonságot jelent a nagy méretű járólap

Veszprém - Több érv szól amellett, miért válasszunk csempét lakótereink burkolására: a csempeburkolat higiénikus, könnyen kezelhető, tűzálló, strapabíró, tartós, lakályos és hosszú élettartamú.

Balla Emőke

A csempeburkolat könynen kezelhető, utcai piszok vagy ételmaradék eltávolításához általában elegendő a víz. A csempe strabíró, csak egyszer kell lerakni és tartósan szép felületet biztosít, a kerámiaburkolat gyakorlatilag nem kopik.

Az értékes kerámiaburkolat emeli a helyiség színvonalát: az egyéni lerakási minta és a dizájn a burkolatoknak egyedik megjelenést kölcsönöznek.

Csempe és járólap választásakor érdemes figyelni arra, hova, milyen lakótérbe helyezzük azokat. Az előtérbe helyezett járólapokat nagy kopásállóság kell, hogy jellemezze, a konyhánál ez szintén követelmény, a padlóra eshetnek eszközök.

Ha a helyiség padlófűtéssel rendelkezik, figyelni kell a burkoló és a ragasztó kiválasztására. A teraszt, erkélyt fagyálló, csúszásmentes lapokkal burkoljuk és nagyon fontos, hogy szigeteljük, ezáltal megelőzhetjük, hogy elázzon az alatta lévő helyiség.

Kint rugalmas ragasztóval kell dolgozni, ami engedi a burkolatmozgást.

A gyártók úgynevezett burkolat-családokat kínálnak a vásárlóknak, azaz csempét és járólapot is gyártanak. Az olasz és spanyol dizájnt követve megjelentek a nagy méretű burkolólapok (25X40, 30X90 cm), mondta Kálmán István veszprémi cégvezető.

A natúr, világos, pasztell színek bézs, barna a legelterjedtebbek, ám vannak, akik egészen merész színeket is alkalmaznak; jellemzőek a díszítések, dekorcsíkok is.

A csempeburkolatot könnyű tisztítani, legegyszerűbb használat után azonnal letörölni, így nem vízkövesedik. Erős, maró hatású anyagokat ne használjunk, az ecet a legjobb vízkőoldó.

A konyhában sokan kedvelik a 10X10 centiméteres kis méretű csempéket, de a mai, modern lakásokban szívesen alkalmazzák a nagyobb, téglalap formátumú, 12X50 centiméteres csempéket is.

A natúr, barnás színek a divatosak, nagyon sok kiegészítő, dekor, képpel ellátott csempe kapható. Vannak, akik a konyhabútort is csempével burkolják, azok szélére pedig lekerekített profilokat, éleket tesznek. 




Kálmán István elmondta, a tudatos vásárlók az interneten utánanéznek a lehetőségeknek, tudják, mit szeretnének, mások az üzletbe lépve döntik el, milyen csempét, járólapot választanak.

Kollégái burkoló szakembereket is ajánlanak, ha szükség van rá, a mennyiség kérdésében is tanácsot adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!